Gündem Gazetesi

Yerel seçimlere doğru

AK Parti Grup Başkan Vekili Ünal: "AK Parti olarak şehrin emanet edileceği kişileri belirlemek için önce kendi teşkilatlarımızda bir yoklama yapıyoruz

09 Kasım 2013 Cumartesi 14:13

Yerel seçimlere doğru

AK Parti Aydın teşkilatında, büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi için temayül yoklaması yapıldı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Atatürk Spor Salonu'nda yapılan temayül yoklaması öncesi yaptığı konuşmada, 16 büyükşehir için daha önce yapılan temayül yoklamasının, büyükşehir statüsüne yeni katılacak 14 ilde bu hafta sonu yapıldığını söyledi.

Temayül yoklamasının bir ön seçim niteliğinde olduğunu ifade eoer Ünal, "AK Parti olarak şehrin emanet edileceği kişileri belirlemek için önce kendi teşkilatlarımızda bir yoklama yapıyoruz. Burada aday adaylarının isimlerini değil, 'kimi başkan olarak görmek istiyorsunuz?' gibi ucu açık sorular soruyoruz. Teşkilat mensuplarımız buraya iki kişinin isimlerini yazacaklar. Oylar genel merkeze sayılacak. Temayülde çıkacak isimleri Sayın Başbakanımızın başkanlık ettiği üst kurula sunacağız. Biz bu oylamayı daha sonra kamuoyu anketleriyle zenginleştireceğiz" dedi.

AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, büyükşehir selediye saşkan adayı için bin 300, ilçe belediye başkan adaylıkları için ise 2 bin 600 delegenin oy kullanacağını söyledi.

Daha sonra temayül yoklamasına geçildi.

Temayül yoklamasına partinin bazı milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları yetkilileri de katıldı.

Muhabir: Suat Deniz
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER