AK PARTİ MUĞLA İL BAŞKANI KADEM METE, “İMAR BARIŞI MUĞLA’DA YAKLAŞIK 20 BİNDEN FAZLA YAPIYI İLGİLENDİRİYOR”
AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Türkiye çapında 13 milyondan fazla yapıyı, Muğla'da 20 binden fazla yapıyı ilgilendiren İmar Barışı ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı olduktan sonra düzenlediği ilk il başkanları toplantısında kendisine Ege Bölgesi’ndeki imara aykırı yapılardan rantın çok yüksek olduğu bu bölgedeki bugüne kadarki çoğunlukla Chp li belediyelerin olduğu bölgelerdeki imar usulsüzlüklerinden vatandaşımızın sıkıntılarından bahsederek adına imar barışı diyebileceğimiz bir yöntemle kangren haline gelmiş bu sistemden birçok vatandaşımızı sıkıntıdan kurtarabileceğimizi hem devlete ciddi bir gelir elde edebileceğimizi hem de bu gelirlerinde özellikle kentsel dönüşümde ve devlet yapılarının sağlamlaştırılması konusunda kullanılabileceğini dile getirmiştim” dedi.
Mete, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda hemen talimat verdiğini belirtti daha sonra “İlgili bakanlıklarımızca gerekli çalışmalar gerçekleştirilerek İmar Barışı meclisten ve Cumhurbaşkanımızın onayından geçtikten sonra geçen Cuma günü resmen başvurular alınmaya başlandı” şeklinde konuştu.
İmar Barışının Muğla bölgesinde 20 binden fazla, ülke genelinde ise 13 milyondan fazla yapıyı ilgilendirdiğini vurgulayan Mete, bu barışın özellikle Muğla bölgesinde en önemli hizmetlerden birisi olduğunu dile getirdi
MUĞLA ‘da yaşayan birçok vatandaşımız imara aykırılık sebebi ile yıllardır yaşadıkları evlerine işyerlerine su elektrik ve doğalgaz bağlatamıyordu. Belediyeler tarafından ceza kesiliyor ve yıkım kararı alınıyor uygularız diyerek Belediyeler bu durumu vatandaşımız üzerinde baskı aracı olarak kullanılıyordu. İnsanımız bu konuda çok mağdurdu. Dedi
İMAR BARIŞI’NDA VATANDAŞA BİRÇOK KOLAYLIK VAR.
Mete, İmar Barışının en büyük sebeplerinden birinin belediyelerle vatandaşlar arasındaki mahkemelerde biriken dosyaların içinden çıkılamaz bir hal alması olduğunu söyleyerek, “Kördüğüm haline gelmiş bu sorunun çözümü açısından oldukça verimli bir kanun olarak görmekteyiz. Ev olabilir, bina olabilir, fabrika olabilir yapısının tamamı veya bir kısmı imara aykırı olan herkes bu kanundan faydalanabilecek. Sadece tapulu malı üzerindeki kaçak yapılar, imara aykırı yapılar değil, kişi hazine arazisi üzerine imarda bulunmuş ise bu da faydalanabilecek. Ancak burada küçük istisnalar var. Eğer o hazine arazisi kamusal alan içerisinde herhangi bir şekilde imar planında sosyal donatı alanı olarak belirlenmemişse faydalanabilecek. Bir başka istisna da eğer kişi bir başka şahıs üzerindeki araziye yapı inşa ettiyse o da faydalanamayacak vatandaş yapısının belgesini alacak devlete ait arsası için ecri misil ödeyecek yapı kayıt belgesi alınan binanın arsası satışa uygun ise yıllar içinde devletten satın alınması talep edilebilecek” şeklinde konuştu.
MÜRACAATLAR E-DEVLET’TEN…
Müracaatların e-devlet sistemi üzerinden veya Çevre ve Şehircilik İl müdürlüklerinden yapılacağını ve takip edilebileceğini vurgulayan Mete, bunlar dışında çıkar sağlama peşinde olan
Başka kişi veya kurumlara kesinlikte itibar edilmemesi gerektiğini, başvuruların 31 Ekim 2018’e kadar süreceğini söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.