• BIST 10112.76
  • Altın 3168.047
  • Dolar 35.6674
  • Euro 37.1747
  • Muğla 3 °C
  • İzmir 10 °C
  • Aydın 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 0 °C

Muğla’da Yıl Boyu Turizm Çalışmaları

Muğla’da Yıl Boyu Turizm Çalışmaları
Likya ve Karya medeniyetlerine ev sahipliği yapmış Muğla’da turizme kazandırılabilecek trekking/doğa yürüyüşleri güzergahlarının tespit edilerek turistik ürün haline getirilmesi

 

 

 

 

 

 

 

 

            Likya ve Karya medeniyetlerine ev sahipliği yapmış Muğla’da turizme kazandırılabilecek trekking/doğa yürüyüşleri güzergahlarının tespit edilerek turistik ürün haline getirilmesi amacıyla, Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında ilgili kamu kurum ve kuruluşları, STK ve sektör temsilcilerinin işbirliği ve koordinasyonu ile çalışmalara başlanıldı.

 

Bu kapsamda Muğla Valisi Orhan Tavlı ve eşi Ayşe Tavlı Hanımefendi, Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, Dalaman İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Can Ünal ve Kapukargın Muhtarı Turan Sarıhan Dalaman ilçesi Kapıdağ Yarımadası yürüyüş yolunda incelemelerde bulundu.

 

Ege ile Akdeniz arasındaki bölgede yer alan Dalaman ve çevresi; ılıman iklimi, doğası, tarihi, yat turizmi, termal turizm, eko turizm, golf turizmi ve diğer alternatif turizm potansiyeliyle İlimiz turizminin çeşitlendirilerek, 12 aya yayılması çalışmalarında önemli bir destinasyon olup, Uluslararası Dalaman Havalimanının da bulunması bu yöreye ulaşımı son derece kolaylaştırmaktadır.

 

Dalaman Kapıdağ Yarımadasındaki yürüyüşe Ağa Limanı Mevkiinden başlayan Vali Orhan Tavlı, eşi Ayşe Tavlı Hanımefendi ve beraberindeki heyet, yaklaşık 6 km’lik parkuru Lydae (Lydai) Antik Kentine ulaşarak tamamladı. Burada Antik dönem mezar yapıları, Osmanlı döneminden kalan 2 sarnıç ve antik dönemden günümüze ulaşan kuyu sarnıcı ve okul kalıntısı hakkında yetkililerden bilgiler alan Vali Orhan Tavlı, daha sonra Sarsala Koyuna geçerek buradaki tarihi yapıları inceledi.

 

Vali Orhan Tavlı, Sarsala Koyunda bulunan tescilli kültür varlıklarından şapel, tarihi su sarnıcı ve Osmanlı döneminde kullanılan tarihi gümrük binasının restore edilerek kültür turizmine kazandırılması konusunda Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca gerekli desteğin sağlanacağını söyledi.

 

İncelemelerde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından antik kentle ilgili geniş çaplı araştırma inceleme yapılacağı ifade edildi.

 

İncelemeleri sırasında vatandaşlarla da sohbet eden Vali Orhan Tavlı, vatandaşlar tarafından dile getirilen istek ve taleplerle ilgili yetkili kurumlara talimatta bulundu.

 

İncelemelerine Dalaman Kapukargın Termal Tesislerinde devam eden Vali Orhan Tavlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Dalaman Belediyesi tarafından sağlanan finansal destekle kurulan tesisin Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından da destekleneceğini ifade etti.

 

Vali Orhan Tavlı, yaptığı açıklamada Muğla’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında alternatif turizm olarak bilinen doğa yürüyüşü/Trekking parkurları açısından da dünyada önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, Muğla’da bulunan yürüyüş parkurlarının yılın 12 ayı yürüyüş yapma imkânı sunduğunu ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141