• BIST 10851.78
  • Altın 2506.453
  • Dolar 32.6575
  • Euro 35.3243
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Mutluluk ve Hüzün!

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Marmaris şehirlerarası otogarına giderken kalbimi bir sevgi kaplar. Uzun yolculuğu severim kendimle baş başa kalır geçmişimle muhasebe yapma fırsatı bulurum. Yolculuğun sonu, Atatürk'ün şehri Samsun'da son bulması ayrı bir gurur.

Doğduğum Çarşamba'ya kurban bayramını bahane ederek başta Annem ve akraba ziyaretleriyle geçen 20 gün.

Dönüş hazırlığı ve Çarşamba şehirler arası otogarından Marmaris'e doğru yolculuğum başladı.

Bir yanım Annemin yanında kaldı. Bu yalan dünyada kimimiz var ki, Anne, Babamız ve gönül dostlarımız başta. Samimi insan bulmak zorlaştı. Arkadaşlarınızın kıymetini biliniz. Bir insanı kaybetmek kolay kazanmak zordur. Dostluklar kolay kazanılmıyor. Zaman alıyor, bir insana dostum demek. Şimdi ki, gençlerimiz kardeşim ve kanka gibi söylemleri bir zaman sonra, 'o da adam mı' söylemlerine dönüyor. Kıymetli olan kardeşim ve dosttum sözcüklerini öyle kolay bir şekilde harcamayalım. Bir insan hakkında görmediğimiz şahit olmadığımız konularda ısrarcı olmayalım. İnsanlar hakkında gereksiz yorumlardan kaçınalım. Allah korkusunu unutmayalım. Dedikodunun iyi bir şey olmadığı bilelim.

Allah'ımıza şükür edelim. Önce sağlık. Sağlık olmayınca birşey olmuyor. Tatlı olan, güzel görünenler bile flulaşıyor.

İşime baktım. Savunduğum ilkelerimle bugünlere kadar geldim. Yanımda duran ve destek veren okurlarıma teşekkür ederim. Hayat şartlarının hergün ağırlaştığı bugünlerde, insanların 'doğru'ya doğru demediği günümüzde çamura ulaşmamak büyük bir onurdur. Gazeteciliği kendim için değil, halkımız gereksizleri doğrultusunda yapamaya çalıştım ve o yolda devam ediyorum. Benim gazeteciliği beğenmeyenlerde olabilir, saygıyla karşılarım. Hiç bir kimseye asla yukarıdan bakmadım. Benim köşemin ismi 1996'dan beri 'gönül dostu'dur. Gazeteciliğine başlamadan önceki yıllarda şiir ve öykü yazardır. Yani bir gönül insanı olduğumu düşüyorum.

 

Öyle yada böyle hayat geçti ve geçiyor. Birbirimizi kırmaya gerek yok. Hep öyle düşündüm. Herkes iyi veya kötü ne yaptıysa onunla övünsün.

 

'Kara göründü' derler ya, işte Cennetin bir köşesi Marmaris göründü. Kalbimin atışından özlediğim belli Marmaris'i.

 

'Doğduğumuz yere hasretle, doyduğumuz yere özverili olmaktır' diyen Karadenizliler Kültür ve Dayanışma derneği kurucu başkanı ve geçmiş dönem belediye meclis üyesi Ercüment Aydın'ı anmadan makaleyi bitirmek olmazdı. 2007-2013 yıllarında dernek  başkanlığında bulunmuştum.

Doyduğum Marmaris'e hizmet etmeye devam edeceğim.

 

Allah'a Emanet Olunuz...

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141