2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde, otistik olarak tanımlanan olağanüstü çocuklarımız bu yıl, önceki yıllardan farklı olarak dünya genelindeki Coronavirüs Salgını nedeniyle, bu kendilerine özel günü, eğitim aldıkları yerlerde arkadaşlarıyla değil, evlerinde aileleriyle birlikte yaşadılar.
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Köyceğiz Engelliler Derneği Başkanı ve Köyceğiz Güney Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Suzan Kara Coronavirüs Salgını’nın özel çocuklara olumsuz etkisine dikkat çekerek; “Bizler farkındayız ya siz?” Bugün doğan her 54 çocuktan birisi otizmli olarak dünyaya geliyor ve Türkiye’de Otizm’i bilenlerin oranı maalesef yüzde 44 ‘tür.
Fark edilmek, kabul görmek, sosyalleşmek, okula gitmek yaşıtlarıyla öğrenim görmek, her çocuğun hakkıdır. İçinde bulunduğumuz süreçte otizmli birey sahibi aileler yıllardır bilinmeyenle savaşıyor, tıpkı dünyanın şuan Coronavirüs Salgını’yla savaştığı gibi. Ve dünyada milyonlarca farklı gelişim gösteren çocuklarımız ne acıdır ki, virüslü muamelesi görüyor. Buna dur demek, farkındalığımızı göstermek empati kurmak bizlerin elinde. Şuan salgın nedeniyle yaşadığımız bu olağanüstü hal dolayısıyla otistik çocuklarımızın eğitim süreçleri öğretmenlerimizin ve ailelerin desteğiyle uzaktan devam etmektedir. Ama ne yazık ki bu eğitimin uzun vadeli olması mümkün değildir. Özel eğitimde sürdürülebilirlik esastır. Bu salgın süreci otizmli çocuklarımız ve ailelerini daha da olumsuz etkilemiştir.
2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde tek temennimiz; tüm dünyaca yaşadığımız bu salgın kabusunun biran önce bitmesidir. Bizler her şeye rağmen umutlarımızla ışık saçmaya devam edeceğiz. Şimdi sıra hepimizde!.. Çocuklarımızın ve ailelerinin yalnız olmadığını evlerimizden duyuralım herkese. Yazalım kağıtlara, “Sizlerin yanındayız, Farkındayız” diye, asalım camlara.” dedi. AjansCANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.