• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Özdağ, 'Gün ola harman ola…'

Özdağ, 'Gün ola harman ola…'
Gelecek-Saadet Partileri TBMM Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, TBMM'de konuştu.

Özdağ "1-) Ülkemiz, 16 Nisan 2017’deki anayasa değişikliği İle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine (CHS) geçti. 

Başta siyasi, ekonomik ve en önemlisi hukuki çöküşün ete kemiğe büründüğü nev zuhur bu sistem ile esasen bin yıllık bir devlet geleneğine sahip milletimizin  21. yüzyılda düşürüldüğü acı duruma şahitlik etmekteyiz.  

Peki bu ülke ve insanına ne vaat edilmişti. CHS ile nelere sahip olacaktı? 

▪️Bürokratik engellerin  kaldırılıp hızlı kararlar alınacağı derli toplu bir yönetim olacaktı. 
▪️Kuvvetler ayrılığı daha sağlıklı ve etkili uygulanacaktı. 
▪️Daha itibarlı bir meclis, daha güçlü bir hükümet, daha etkin, bağımsız, adil ve güçlü bir yargımız olacaktı. 
▪️Türkiye her yönüyle dünyada parmakla gösterilecek bir ülke olacaktı. 

Oldu mu? Evet oldu..! 
Antidemokratik uygulamalarda, mafya ve çetelerin mesken tutup milyonlarca kaçak/sığınmacının cirit attığı, yoksullukta, eğitimde, beyin göçünde, gıda enflasyonunda ve insani kalkınma endekslerinde gerçektende parmakla gösterilen bir ülke olduk. Maalesef en berbat anlamda ve itibarsız  olarak. 

Hasılı bu iktidarın yaptıkları yapacaklarının garantisidir. 
Halkımızın ve ülkenin yeni  bir anayasadan önce mevcut anayasaya uyacak ve halkına şeffaf bir yönetim ile kanunları uygulayacak bir zihniyete ihtiyacı var.

Ben kendi adıma milletimin bana verdiği temsil görevini bihakkın yerine getirmek için TBMM’nde büyük bir uğraş verdim. Onlarca soru önergesi, araştırma ve genel görüşme önergeleri, kürsü konuşmaları, kanun teklifleri, basın açıklamaları ile halkımın taleplerini ve ülkemizin can yakan sorunlarını meclis kürsüsüne taşıdım. 

Son bir yıldır nerdeyse yukarıda saydığım yasama faaliyetlerinin tek bir tanesine bile karşılık vermediler. TBMM’nin iktidar çoğunluğu ve hükümetin sekreter bakanları bu ülkenin muhalefetinin tek bir doğru sözünün ve talebinin olduğuna inanmıyor. 

Onlardan bazıları inansa bile yukarıdan gelen talimatla inanmamaları dikte ediliyor ve çaresiz bu emre ram oluyorlar. Ve maalesef tek bir maddesini değil, tek bir cümlesini, kelimesini, hatta harfini bile değiştiremediğimiz bir yasama yılını sonlandırdık. 

Hayvan hakları yasasından, emekli ve çalışana zam konusuna, vatandaştan alınmak istenen vergilerden, yargı konularına,  bakanlıklar bünyesinde kurulan vakıf ve ajans adı altındaki paralel hükümet uygulamalarına kadar hiçbirine mani olamadık. Çünkü zerdüşt yani CHS denen ucube sistem böyle buyurmuştu. 

Bu vesileyle ne yaptık ama ne yaptırmadılar konulu günlük bir tweet serisi paylaşacağım ki milletimiz de neler yaşandığına dair bilgi sahibi olsun. Ülkemizi ve insanımızı perişan eden, açlığa/yoksulluğa mahkum eden, paramızın/pasaportumuzun itibarını yerle bir eden bu yolsuz ve yasakçı iktidarın sonu yakındır. Gün ola harman ola…
Sağlıcakla.  

Kamuoyunda çok tartışılan, iktidar yakınlarının TBMM başta olmak üzere kamu kurumlarına sınavsız memur atamaları ile alınan  kişilerin kim ve kimlerin yakını olduğunu sordum ve  cevap bekliyorum.

Millî Eğitim Bakanlığı’nda  sözleşmeli öğretmenlik kadrolarının kaldırılması ve mevcut sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi hakkında 08.08.2023 tarihinde verdiğim kanun teklifi iktidar tarafından gündeme bile alınmamıştır." dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141