Ula'nın Ataköy Mahallesi'nde, 2010 yılında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından hizmete açılan 'Padok Hotels and Stables' adlı at çiftliği, küçük çocukların vazgeçilmezi oldu. At binme dersleri alan çocuklar büyük keyif alırken, aileleri de memnuniyetini dile getirdi.
Alternatif turizmde sektöre can getirmesi amacı güdülen, 26 dönüm arazi üzerine kurulu Padok At Çiftliği'nde, 48 at bakım ünitesi, 2 eğitmen, 2 uzman binici ve 8 seyis çalışıyor. Tesiste 32 oda ile 2 villadan oluşan konaklama tesisleri bulunduğu açıklandı. Uluslararası standartlarda at binme sahasının (Manej) yanı sıra, kapalı eğitim merkezinin de bulunduğu kaydedildi.
Eğitmen, 23 yaşındaki Mehmet Yabar, Padok olarak kış aylarında günde 22 öğrenciye ders verdiklerini, bu sayının okulların kapanmasıyla ikiye katlandığını söyledi. Yabar, şöyle konuştu:
"Bu spora ilgi büyüklere göre çocuklar açısından her geçen gün çok daha fazla artıyor. İşimizin en güzel yanı ise at ile birlikte iki canlıya bir arada spor yaptırıyor olmamız. Çünkü binici ne kadar spor yapıyorsa, bindiği at da o kadar spor yapıyor."
Ülke genelinde spor denilince ilk akla gelenin futbol, ardından da basketbol olduğunu vurgulayan Yabar, şöyle konuştu:
"Nedense atlı sporu kimse düşünmüyor. Ama buna başlayan da bırakamıyor. Bu sporun hiçbir zorluğu yok. İlk etapta kaslarımızın alışabilmesi için hoca eşliğinde 2-3 ay çalışmak gerekiyor. Peşinden eğitmen gözetiminde tek başına kapalı manejde (eğitim çalışmasının yapıldığı yer) de ata binme çalışması yapılıyor. Bu da tamamlandıktan sonra dış maneje çıkılarak parkur çalışmaları ve engel atlamaları başlıyor. Bu işte heves ve amaç gerekli. Heves varsa gerisi geliyor."
'Hipoterapi' adı verilen atlı terapi yöntemiyle zihinsel ve bedensel engelli çocuklar için eğitimin verildiğini belirten Mehmet Yabar, "Birkaç engelli çocuğumuza burada at binmeyi öğrettik. Çok sevdiler. Belki bu tür çalışma çocuklara tam sağlık kazandırmasa bile tedavi açısından ciddi anlamda faydalı ve eğitici olduğu doktorlar tarafından söylenen bir durum" dedi.
Müzik, bale ve dans eğitimleri aldığını, şuana kadar iki kez ata bindiğini ve bu sporu da sonuna kadar yapmak istediğini söyleyen 8 yaşındaki Dağsu Asya, "Ata binmek çok eğlenceli ve çok güzel bir duygu. Daha önce de bir kez binmiştim. Ata bindiğimde büyük mutluluk hissediyorum. Kurs almaya yeni başladım ve gelecekte iyi bir sporcu olmayı istiyorum" diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.