5 Aralık 2017 tarihli Ak Parti grup toplantısında taşeron düzenlemesi ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İşçilerimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşebbüslerinde istihdam edilecekler. Kamudaki 450 bin ile belediyelerdeki 400 bin taşeron işçimiz çalıştıkları yerde istihdam edilecektir" dedi.
Konu ile ilgili yazılı değerlendirmede bulunan Dural; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamayla taşeron işçilerimize büyük bir müjde vermiştir. Erdoğan; "Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçilerin en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma sürelerini de 9 ay 29 güne kadar uzattık. Yine kamuda 4-C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4-B statüsüne alınıyor. Böylece uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz, inşallah bu sorun ortadan kalkıyor. Taşeronlar tamamen ortadan kalkıyor, hepsi böyle işçi kadrosuyla görev alıyorlar" dedi.
Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Jülide Sarıeroğlu da Twitter'dan yaptığı açıklamada düzenlemenin detaylarını duyurdu.
Sarıeroğlu, merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak çalışanların sürekli işçi kadrosuna alınacağını belirtti.
Sarıeroğlu'nun açıklaması şu şekilde: "Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bugün, bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra kadrolu işçi olacak.
Sağlık ve Sosyal Politikalar Kolunda Türkiye Genelinde 1.500 kişi civarında Ek Ders karşılığı Aile ve Sosyal Politikalar çalışanımız ve Sağlık Bakanlığında 5000 kişi civarında (Muğla İlimizde ise 18 Kişi) Kamu Dışı Aile Sağlığı Elemanı olarak kadrosuz Türkiye Genelinde 4.500 kişi civarında (Muğla İlimizde ise 10 Kişi) olarak görev yapmaktadırlar. (Kadrolu Personel ile aynı maaşı almakta fakat kadroları bulunmamaktadır. Maliye Bakanlığına Ek maliyet getirmeyecektir.)
Vekil Ebe ve Hemşireler Türkiye Genelinde 660 kişi civarında
Kutsal bir görev olan Sağlık ve Sosyal Hizmetini sahada yürütmekte olan bu çalışanların "TAŞERONA KADRO" kapsamına dahil edilmesi gerekmektedir.
Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanları ülkemizde en çok ihmal edilen kesimlerin başında gelmiştir. Çalışanlarımızın hayat standartlarını yükseltmek, çalışan ayrımı yapılmadan, haklarını korumak için gerekli tedbirleri almak boynumuzun borcudur. Her çalışan aynı tükenmişliği, aynı yıpranmışlığı yaşamaktadır. Sağlık ve sosyal hizmet çalışmaları bir ekip işidir ve eğer bu ruh görmezden gelinirse çalışma barışından söz edilemez. Yepyeni bir Türkiye kurma hazırlığındaysak, çalışanlarımızın hakları konusunda da eğriyi doğrultmaya, bozuğu onarmaya, eksiği tamamlamaya mecburuz.
Başta Cumhurbaşkanımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın Ek Ders karşılığı Aile ve Sosyal Politikalar çalışanımız ile Sağlık Bakanlığında Kamu Dışı Aile Sağlığı Elemanı olarak çalışan kişilerin, Vekil Ebe ve Hemşirelerin de bu kapsama dahil edilerek, kadrolu statüye alınmasını Hükümet'ten talep ediyoruz. Taşeron tüm çalışanlarımız ve 4/C' li çalışanlarımız içinde teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.