• BIST 9109.34
  • Altın 2918.765
  • Dolar 34.24
  • Euro 37.5411
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 11 °C

 ‘SAHNEDEN BİRAZ’ YARIN ‘MERHABA’ DİYECEK! 

 ‘SAHNEDEN BİRAZ’ YARIN ‘MERHABA’ DİYECEK! 
Aktivist, Çağdaş Sanatçı ve Gösteri Sanatları Profosyoneli Ares Kıvanç Dönmez, yarın ilk yazısı ile, ‘Sahneden Biraz’ adlı köşesinde, okurlara ‘merhaba’ diyor. 

‘SAHNEDEN BİRAZ’ YARIN ‘MERHABA’ DİYECEK! 

Aktivist, Çağdaş Sanatçı ve Gösteri Sanatları Profosyoneli Ares Kıvanç Dönmez, yarın ilk yazısı ‘Vedalar Sonlara Gebe Değilse’ ile ‘alternatif’ ve ‘bağımsız’ köşesi ‘Sahneden Biraz’ da, okurlara ‘merhaba’ diyor ve ara verdiği yazılarına kaldığı yerden devam ediyor. 

https://www.gundemgazetesi.net/vedalar-sonlara-gebe-olmak-zorunda-degilse-5903yy.htm

final-fotsou-ares-sahneden-015.jpgOkuyucularına ilk kez ‘Gerçek Medya Kuruluşları’ bünyesinde çıkan ‘Gerçek’ adlı gazetede, henüz 17 yaşındayken seslenen Dönmez, sırasıyla ‘Radikal Blog’, ‘Metrosfer’ ve ‘Tem Medya Grubu’na bağlı eklerde okuyucuları ile buluştu. 

ares-kivanc-kose-ana-foto-son-019.jpg
Yazı hayatına ara vermeden hemen önce Türkiye’nin ilk inovatif köşesi olan ‘Hayattan Biraz’ ın yaratıcısı Dönmez, ‘yercilik’, ‘kişicilik’ ve ‘sistemcilik’ yapmayan, özgün bir bakış açısı sunan yazıları ile okuru her zaman düşünmeye mecbur bıraktı ve seçkin bir okur kitlesine ‘Hayattan Biraz’ ile ulaştı. 

sahneden-biraz-018.jpg4 sene boyunca konsept ve içerik danışmanlığını yaptığı ‘Hayattan Biraz’ adlı köşede bir fiil yazdı. Şimdi uzun süredir üzerinde düşündüğü ‘Sahneden Biraz’ la tekrar okuyucu karşısında. Büyük günse yarın!

screenshot-20240115-131349-instagram-007.jpgGörsel: Ares Kıvanç Dönmez’in, ‘Hayattan Biraz’ adlı köşesinin sabit görseli.

 

Uzun süredir Dubai’de yaşayan ve sosyal medya hesaplarında buradan paylaşımlarda bulunan Dönmez, bir önceki köşesi ‘Hayattan Biraz’ da olduğu gibi, yeni köşesi ‘Sahneden Biraz’ da da ana değerlendirmesini sunduğu yazı öncesi bir takım sabitler sunuyor olacak.

 

Dönmez’in Dubai’de yaptığı sosyal medya paylaşımlarından bir tanesi: https://www.instagram.com/reel/C12z_gPSlSz/?igsh=MW82MzR3ZnNwYjNneQ==

screenshot-20240928-234655-gallery-001.jpgDaha önce gündem ile ilgili olarak çok geniş bir konu aralığında yazan Dönmez, bu tek bir alanda ilerleyecek ve ‘Gösteri Sanatları Profesyoneli’ kimliğini ön planda tutarak, ‘kültür-sanat’ odakalı olarak ilerleyecek.

screenshot-20240928-234755-instagram-001.jpgDönmez, aktivist yönüyle geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de, ‘Green Peace’(Yeşil Barış), ‘WWF’(Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı), Amnesty International’ (Uluslararası Af Örgütü), Human Rights Watch’ (İnsan Hakları İzleme Örgütü), ‘TEMA’ ve ‘Save The Children’ gibi kuruluşları yeni dönemde de destekleyici davranacağının sözünü verdi.

screenshot-20240928-234646-gallery-001.jpg‘Sokak canları’ içinde bağımsız çalışan bir kuruma adres ve logosu ile ayrıca sütunda düzenli olarak yer açacak olan Dönmez, ‘Sahneden Biraz’ın köşe mottosu içinse şunu söyledi:

 

“Sahneden Biraz; sahnede gerçek olan ve gerçeğin kendisi ile ilgili olan şeylerin tamamı ile ilgilenir ve ‘gerçek sanat’ ile çok gerçek bir alışveriş içerisindedir.

 

Bir performans, sahnede başlar ve biter ama ‘Sahneden Biraz’ da uzun süre devam eder.”

screenshot-20240819-050027-chrome.jpgBu motto her yazıda, düzenli olarak okuyucuya, sabit bölümde gösterile- cek. Dönmez, ilk yazısı ile yarın ‘merhaba’ diyor. 

 

Yazmaya neden ara verdiğini ve tekrar neden yazmaya başlamak istediğini konu aldığı ilk yazısı Vedalar Sonlara Gebe Değilse’ ile yarın okuyucusuna ‘merhaba’ diyecek olan Dönmez, ‘Sahneden Biraz’ın resmi açılışını bu yazı ile gerçekleştirecek.

https://www.gundemgazetesi.net/vedalar-sonlara-gebe-olmak-zorunda-degilse-5903yy.htm

screenshot-20240110-035212-photos1-006.jpgGörsel: Pandemide, sosyal paylaşım sitesi instagramda, uzman konuklar ve tepe noktadaki isimlerle düzenli olarak yaptığı “Kıvanç’la Bende Bağımsız İnstagram Ortak Canlı Yayınları adını taşıyan yayınların birinde annesi Nilüfer Hanım ile birlikte Ares Kıvanç D.

 

Dönmez, yazının omurgasını oluşturduğu için yakın zamanda kaybettiği annesine ithafen böyle bir yazı kaleme aldığını dile getirdi.


 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141