• BIST 10029.73
  • Altın 2915.875
  • Dolar 34.098
  • Euro 38.1399
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 16 °C

Şenel Yazgan’ın yeni EP albümü “Mavera” çok yakında tüm dijital platformlarda olacak !

Şenel Yazgan’ın yeni EP albümü “Mavera” çok yakında tüm dijital platformlarda olacak !
Haber Merkezi

Yeni albümün müzik ve beste üretimi sürecinden bahsedebilirmisin ?

img-20240922-wa0014.jpg

- Öncelikle bu albüm aylar öncesinde kafamda planladıgım biraz klişeden uzak bir tarzda olmasını istedigim bir çalışmaydı. Özetle elimdeki en büyük silah olan bağlama ve bağlamanın atası olan kopuzu modernize edebilme fikrini hayata geçirmekti , bu dert aslında bu albüm sürecine girmeme sebep oldu diyebilirim. 

img-20240922-wa0016.jpg

Yeni albüm “Mavera”nın içeriği hakkında peki ?

“Mavera” 2 eserden oluşan bi albüm , bir başka deyişle 2 kardeş eser diyebilirim. Dolayısıyla müzik ve melodik anlamda birbirine benzer elektronik müzikle harmanladığım bir albüm. Eser isimleri ise “LEYL” ve “NEHAR” anlaşıldığı üzere melodik anlamda birbirine benzer olan bu 2 üretimim isim olarakda çok uzak sayılmazlar :) 

Enstrümantal bestelerinizin ne gibi katkıları oldu peki sayın Yazgan ?

img-20240922-wa0015.jpgDaha evvelde sizlerle yaptıgımız röportajda bahsetmiştim , müzik ruhun değil , ruh müziğin gıdası tezi üzerinde durmaya hep gayret ediyor ve sözlerden çok müziğin daha büyük bi önem taşıdıgının ve doğru kitlelere ulaşması gerektigi konusunda çaba sarf etmem gerektiği kanısı üzerinde yogunlaşıyorum. Lakin sözlerin toplumlara saf müziğin ise evrensele hitap ettiğini düşünüyorum. Bütün bestelerimi bu fikir çatısı altında üretmeye çalışmamın ise dinleyici tarafından gün geçtikçe onay gördüğünü ve takdir edildigini minik minikte olsa oluşturmaya çalıştıgım müzik vitrinin daha çok seyredilgini farkediyorum. Buda bir müzisyenin en büyük besin kaynağı olan motiveyi bana ulaştırıyor.

Son olarak müzik ve Anadolu Müziği ile alakalı gelecek plan projeleriniz nelerdir ?

img-20240922-wa0018.jpg

Sonbahar ve kış sezonlarında yeniden geçtigimiz dönemler gibi kopuz ve bağlama önderliğinde Türk Halk Müziği ve Anadolu Müziğini çeşitli sahnelerde güncel tutabilmek. Bu sahne ihtiyacı konusunda ise yakın zamanlarda yeni sezon öncesi birtakım görüşmelerimiz oldu. Şimdilik olumlu sonuçlarla ve yeni sahne haberleriyle önümüzdeki günlerde siz Türk Halk Müziği severlere dönüş yapacağım gibi şimdilik hayırlısı demem daha doğrusu gibi. 

Konu dışı olarak ise bana, Türk Halk img-20240922-wa0017.jpgMüziğinin dertlerini özellikle müziğe olan dertlerimi sık sık paylaşmama vesile olan çok kıymetli Temel Irmak’a bir teşekkürü borç bilir kucak dolusu sevgi ve en içten sevgilerimi iletirim. Çok teşekkür ederim. En samimi müzikli günlerde görüşmek üzere hoşçakalın..

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141