10 KASIM BİR YAS GÜNÜ DEĞİLDİR!

Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'nın 10 Kasım mesajı yayınladı.

Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'nın 10 Kasım mesajı yayınladı.

 10 Kasım bir yas günü değildir, olmamalıdır, 10 Kasım bir milletin kaderinin yönlendiren çok az insan gelebildiği ve onların kıymetinin bilinmesi gerektiğini hatırlatan gün olmalıdır.

Artık bireyin özgürlüğü üzerine yetişmiş bir nesil var önümüzde ve yine aynı korkularla hareket eden, devrimlerin elden gitmesinden endişe eden beyincikler gerçeklerin ifade edilmesinden korkmakta ve endişe etmektedirler. Siyasi parti çalışmalarını bile maaşa bağlanmış ve kemikleşmiş kadrolarıyla yürütenler DEVRİM- ULUSALCILIK- MİLLİYETÇİLİK gibi kavramların arkasında kendilerine barınak aramaktadırlar. Halbuki Atatürk bu korkulardan bile korkmayacak kadar cesur, halkının doğruyu kısa zamanda birilerinin yönlendirmesine ihtiyaç duymadan bulabileceklerine inanacak kadar özgüveni sağlam bir insandı.


O bu toprakları yetiştirdiği çok önemli bir liderdir. Ve sadece bu özelliği bile hiç kimsenin kısır siyasi döngülerinin merkezi değildir, olmamalıdır. O, son yurdu, anayurdu elinden alınmak istenen Türk'ün ATATÜRK'ü. O yedi düvelin işgali altında inim inim inleyen ve son bir çığlıkla, son bir gayretle şahlandırılan Anadolu'nun Atatürk'ü. Tam bir askeri deha göstererek, yılmış, bıkmış, elinden tüm silahları alınmış bir ülkenin Atatürk'ü. O, ümitsizliğe kapılan ve Amerikan mandasını savunan Halide Edipleri bile ikna ederek etrafında toplamışların Atatürk'ü. Toplumu kokuşmuşluğa iten, kendi izzet ve ikballeri için dini kullanan tarikat ve tekkeleri lağvederek Türk'ün yeniden ve daha sağlam dinini öğrenmesine zemin hazırlamış, taklidi iman yerine tahkiki imanın yolunu açmış bir inancın Atatürk'ü. Toplumun tüm kesimlerinin üzerinde ittifak ettiği, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı kaygısını yaşayanların Atatürk'ü. Büyük Türk medeniyetinin atinin ufkunda bir güneş gibi doğması için çalışanların Atatürk'ü...

Atatürk'ün "beni öven sözler etmeyi bırakınız da gelecek için neler yapabiliriz onu konuşunuz" sözlerinin tam da çokca anlamlandığı bu günde yaşadığımız günlerin de kıymetini bilmek dileğiyle, saygı ve minnetle anıyoruz.

TEMİZ MARMARİS İÇİN TER DÖKÜYORLAR
Mustafa Deliveli GETOB'a Veda Etti
Marmaris Belediyesi Spor Futbol A Takımı Süper Amatör Ligi'nde devam edecek!
İNGİLTERE 2025 İÇİN DÜĞMEYE BASTI  
BERAT, ŞİMDİ "ZALİM" DİYECEK
Özdağ, İktidarın Orta Vadeli Programı: Andersenden masallar
Büyükşehir'den Bozburun ve Mahalleleri Su sorunları hakkında açıklama
MGD Üyeleri Marmaris Başsavcısı Fatmagül Yörük'ü ziyaret etti
Marmaris Bld.Spor'da Erdem Karaosmanoğlu dönemi başladı
Muğla Milletvekili Gizem Özcan: Bodrum’daki Orman Alanını Neden Yapılaşmaya Açıyorsunuz?