2. Ulusal Afyonkarahisar Yemek Yarışması

Afyon Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen yarışmada, yaklaşık bin aşçı mücadele edecek- Bu yılki yarışmada, engelli aşçılar profesyonel aşçılarla ilk kez yemek yapacak- TAFED Başkanı Açıköz: "Bu yarışma, hem Türk mutfağı hem Afyonkarahisar

Bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Ulusal Afyonkarahisar Yemek Yarışması" başladı.

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, etkinlik öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'ın yanı sıra çeşitli illerden profesyonel aşçılar ile üniversiteler ve liselerden öğrencilerin yarışmaya katıldığını bildirdi.

Aşçılık derneklerinin başkanları, üyeleri ve ustaların da yarışmada bulunduğunu açıklayan Açıköz, şöyle konuştu:

"Bu yarışma 30 üniversite, 30 meslek lisesi, profesyonel aşçılar ve bunun dışında engelli arkadaşlarımızın katılımıyla bugün başladı. Duayen olmuş ustalarımız, engelli arkadaşlarımızla birlikte yemek yapacaklar. Bunun dışında profesyonel kategoriler var. Bu yarışma, hem Türk mutfağı hem Afyonkarahisar hem de bizim mesleğimiz için gelecekte bu işi yapacak genç arkadaşlarımızın heveslerini, mesleğe bağlılıklarını ve tutkularını artırmak adına yapmış olduğumuz bir etkinlik."

Açıköz, yarışmada ödülü ön planda tutmadan, rekabet ortamını oluşturabilmek, genç meslektaşların mesleğe olan tutkularını, bilgilerini, görgülerini geliştirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Yarışmacı bazında baktığımız zaman 160 ayrı yarışma var. Bin civarında yarışmacı, burada yarışacak. Yarışmanın kalitesi, yarışmaya olan ilgi, bizim için çok önemli" dedi.

Afyon Profesyonel Aşçılar Derneği'nin, ustalarla mesleki eğitimi devam eden gençleri bir araya getirmek amacıyla düzenlediği yarışmada, profesyonel aşçıların gözetiminde kıyasıya yarışan öğrenciler, hünerlerini sergiledi. Öğrenciler, yemekleri zamanında yetiştirmek için koştururken, vatandaşlar kendilerini ilgiyle izledi.

Yarışma, yarın gerçekleştirilecek "7 Bölge 7 Lezzet" gala gecesi ve ödül töreniyle sona erecek.

Muhabir: Mustafa Güngör
Yayınlayan: Mürsel Çetin

TEMİZ MARMARİS İÇİN TER DÖKÜYORLAR
Mustafa Deliveli GETOB'a Veda Etti
Marmaris Belediyesi Spor Futbol A Takımı Süper Amatör Ligi'nde devam edecek!
İNGİLTERE 2025 İÇİN DÜĞMEYE BASTI  
BERAT, ŞİMDİ "ZALİM" DİYECEK
Özdağ, İktidarın Orta Vadeli Programı: Andersenden masallar
Büyükşehir'den Bozburun ve Mahalleleri Su sorunları hakkında açıklama
MGD Üyeleri Marmaris Başsavcısı Fatmagül Yörük'ü ziyaret etti
Marmaris Bld.Spor'da Erdem Karaosmanoğlu dönemi başladı
Muğla Milletvekili Gizem Özcan: Bodrum’daki Orman Alanını Neden Yapılaşmaya Açıyorsunuz?