AK Parti'den, İsrail'in Gazze'deki soykırımının 1. yılında Filistin'e destek açıklaması yaptı

Haber Merkezi

-AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığınca 81 ilde eş zamanlı olarak Gazze’deki İsrail İşgaline karşı basın açıklaması düzenlendi.

-Muğla’da AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça, İl İnsan Hakları Başkanı Şafak Uysal, İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte açıklama yaptı. 

AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, AK Parti Muğla İnsan Hakları Başkanı Şafak Uysal, İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri ile İl Başkanlığı önünde İsrail'in Gazze'deki soykırımının 1. yılı nedeniyle düzenlediği basın açıklamasında, 365 gündür zulme maruz kalan insanların sorumluluğunun herkesin üzerinde olduğunu kaydetti.

Zulüm her neredeyse tam karşısında olduklarını vurgulayan İl Başkanı Akça, İsrail'in bir yıldır düzenlediği katliamlarda 17 bini çocuk, 11 bini kadın olmak üzere 41 binin üzerinde Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 96 binden fazla yaralının bulunduğunu söyledi.

Gültekin Akça, 986 sağlık çalışanı, 396 gazeteci, 85 sivil savunma görevlisinin hayatını kaybettiğine işaret ederek, "Bunlar sadece bazı rakamlar. Fakat canlar rakam değildir. Her bir can bizim için son derece kıymetli. Bu her bir canla birlikte İsrail tüm insanlığa da aynı zamanda kıyıyor. Halen enkazın altında binlerce kişi olduğu biliniyor. Halkın sığındığı hastane, eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor." diye konuştu.

Sivillerin hedef alındığı saldırıları haklı gösterecek tek bir neden dahi olamayacağını belirten Akça, son açıklamalara göre saldırılarda 25 binden fazla çocuğun ebeveynlerinden birini ya da ikisini kaybettiğini, çoğu çocuğun fiziki ve ruhsal yaralarla boğuştuğunu aktardı.

İsrail'in saldırılarına dünyada her düzeyde tepkiler yağdığını dile getiren AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, "Adeta küresel vicdan ayağa kalktı. Gazze soykırımının etkileri, nesiller boyunca ne yazık ki silinmeyecek. Katil İsrail, yaralar açmaya daha ne kadar devam edecek?" değerlendirmesinde bulundu.

"BİR YILDIR AKAN KANIN DURMASI İÇİN BU DAVANIN TAKİPÇİLERİYİZ"

İsrail'in uzun yıllardır sistemli şekilde nüfus artış politikası izlediğine dikkati çeken Akça, "Filistinlilere yapılan tüm saldırıların temel hedefinin kadın ve çocuklar olması da bunun apaçık bir soykırım olduğunun bir göstergesi. Türkiye Cumhuriyeti ve AK Parti olarak her zaman olduğu gibi bu süreçte Filistinlilerin yanında yer alıyoruz, İsrail'in gerçekleştirdiği soykırımı en açık ve şiddetli şekilde lanetliyoruz." ifadesini kullandı.

Her fırsatta İsrail'in işlediği bu insanlık suçuna karşı tepkilerini dile getirmeye ve kalıcı barışın tesisi için her türden çabayı göstermeye devam edeceklerini vurgulayan Akça, "Bugün anne ve çocuklar için buradayız. Annesi ölene öksüz, babası ölene yetim diyoruz. Ama ne yazık ki evladını kaybedene verecek isim bulamıyoruz. Bir yıldır akan kanın durması için bu davanın takipçileriyiz." sözlerini sarf etti.

SELİMİYE’DE YOL ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
MTO’DAN KEDRAI (SEDİR ADASI) KAZILARINA DESTEK
AK Parti'den, İsrail'in Gazze'deki soykırımının 1. yılında Filistin'e destek açıklaması yaptı
Milletvekili Gizem Özcan, Bakan Tekin’e sordu: “Datça’dan iki öğretmenimizin sürgün edilmesinin hukuki gerekçesi nedir?
Martılar 7 futbolcu da transfer etti
BAKIMEVİ ÖĞRENCİLERLE DOLDU TAŞTI
MARMARİS BELEDİYESİ TEMİZLİK FİLOSU 28 ARAÇLA GÜÇLENDİ
AK PARTİ Marmaris'te Muzaffer Aravi dönemi
İHSAN TAŞ: "TÜRK SİNEMASI YEŞİLÇAM’A ÇOK ŞEY BORÇLU"
MBB İLE KOORDİNASYON TOPLANTISI