Akıl oyunları okullu oldu

Okul müfredatlarına uygun olarak hazırlanan akıl oyunları öğrencilerin yeni gözdesi oldu. Akıl oyunları oynayan öğrenciler teneffüse çıkmayı bile unutuyor.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Pal Oyuncak ürettiği akıl oyunları ile öğrencilerin zihinsel gelişimlerine katkıda bulunuyor. Okul müfredatına uygun bir şekilde hazırlanan bu oyunlarla öğrenciler zihinsel düşünme yeteneklerini ve becerilerini geliştirirken okul derslerine de gözle görülür bir başarı sağlıyor.

Oyunlardaki zorluk derecelerinin öğrencileri motive edip, geliştirmesine yardımcı olduğunu söyleyen Pal Eğitici Oyun ve Oyuncak Akıl Oyunları Uzmanı Osman Metin, "Akıl oyunlarını okul müfredatlarına uygun olarak hazırlıyoruz. Çocuklar bu oyunlarla birlikte ekip çalışması, farkındalık, analitik düşünme, üretkenlik gibi becerilerini geliştiriyor. Şimdiye kadar onlarca okulda bu sistemi kurduk. Akıl oyunlarını oynamaya başlayan öğrenciler teneffüse dahi çıkmadan bu oyunları oynuyor. Hedefimiz tüm okullarda bu sistemi kurup öğrencilerin gerçek becerilerini ortaya çıkarmak" diye konuştu.

15 yıllık sınıf öğretmenliği yapan Osman Metin, öğrencilerin ders dışında gelişimlerine katkı sağlamak için Akıl Oyunlarını hazırladığını söylüyor. Oyunları öğrencilerin  ihtiyaçlarına göre tasarladıklarını anlatan Metin, " Çocukların problemi ne ise ona göre bir oyun hazırlıyoruz. Sosyal problemleri olan çocuklara ayrı, matematik dersinden problem yaşayan öğrencilere ayrı oyunlar hazırlıyoruz. Bu oyunları oynayan çocukların problemlerinin çözüldüğüne bizzat şahit olduk” dedi.

ÇOCUKLAR OYUNLARI İPLE ÇEKİYOR

Akıl oyunlarını öğrencilere tanıttıktan sonra büyük ilgi gördüğünü anlatan PAL Oyuncak Uzmanı Metin, ”Şu anda oyunları uyguladığımız okullarda öğrenciler akıl oyunları etkinliklerini iple çekiyor. Uygulamaları çok seviyorlar. Çünkü bu uygulamalarda kendi becerilerini görüyor, yaptıkları eserleri sergiliyorlar” diye konuştu.

OKULÖNCESİ BAŞLAMAK BİREYSEL GELİŞİMİ SAĞLIYOR

Oyunların görsel algı, seçicilik, dikkat, düşünme becerisi, üretken bakış gibi becerileri karşıladığını belirten Metin, bunun yanında çocukların zorlanmaması için oyunların içeriğinin çocuğun yaş seviyesine uygun olarak hazırladıklarını söylüyor. Oyunlardaki hafif zorluk derecesinin çocuğu motive ettiği belirterek, “Bu zorluk derecesi ile çocuk uygulamaya ilgi duyar ve başarıyla tanışırsa bu konuda daha da çaba harcar. Özellikle okul öncesi çocuklarında bireysel gelişimi sağlıyor" diye konuştu

 

OYUNLAR NASIL OYNANIYOR

4ila 15 yaş aralığını kapsayan akıl oyunları tek veya grup halinde oynanabiliyor. Okullara kurulan bu sistem sayesinde sınıftaki tüm öğrenciler oyunlardan yararlanabiliyor. Sınıf ortamında öğretmene gerek duymadan oynanabilen oyunlarda her çocuk oyununu  kendisi oynamak zorunda. Burada öğretmen sadece çocuğu yönlendirebilir ve yardımcı olabilir. Etkinliği öğrenci kendisi yapmak zorundadır.
 
 
 
İSMAİL YAĞDIRAN
 
Kurumsal İletişim Yöneticisi
ÖĞRETMENLER AYDINLANMANIN ÖNCÜLERİDİR
MUTTAŞ Deniz Hizmetleri A.Ş'den Başkan Ünlü'ye Ziyaret
Milletvekili Otgöz’den “24 Kasım Öğretmenler Günü” Mesajı…
Selçuk Özdağ: İktidar nimetlerinden ve tatlı yaşamdan makam mevkiden ayrılmak zor değil mi!!!
DURALİ ÇETİN UNUTULMADI
SELÇUK ÖZDAĞ: 'LAİKLİK SİYASETİN DEĞİL, VİCDANIN KONUSUDUR'
MİLLETVEKİLLERİ METE VE OTGÖZ: ENERJİ YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ
BAŞKAN ÜNLÜ MİNİK MİSAFİLERİNİ AĞIRLADI
Muzaffer Aravi Mazbatayı Aldı
ReBirth, denge “SİZ” siniz!