Almanya Snowdena iltica imkanı verilmesine karşı

Alman hükümeti, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın eski çalışanı Edward Snowden’a iltica imkanı verilmesine karşı çıkıyor.

Alman hükümeti, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) eski çalışanı Edward Snowden’a iltica imkanı verilmesine karşı çıkıyor.

Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Snowden'ın Almanya’ya gelmesi için koşulların mevcut olmadığını, bunun temmuz ayında incelendiğini söyledi. ABD ile ilişkilerin bozulması konusunda uyarıda bulunan Seibert, transatlantik ittifakının kendileri için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Seibert, hükümetin ABD ile istihbarat servisleri arasında sözleşme yapılması konusunda devam eden görüşmelerle ilgili ise ayrıntılı bilgi vermedi.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Jens Teschke de Snowden'ın Moskova'da dinleme olasılığının bulunduğunu belirterek, "Bir araştırma komisyonu kurulması durumunda, Snowde'ı Rusya’da sorgulama imkanı olabilir" dedi.

Almanya’da Federal Meclis’te yer alan Hristiyan Birlik Partileri dışındaki üç parti, Snwoden’a Almanya’da iltica olanağının verilmesini ve burada dinlenmesini talep ediyor.

Moskova’da Snowden ile görüşen Alman Milletvekili Hans-Christian Ströbele, Snowden’ın ABD gizli servislerinin dinleme faaliyetlerini aydınlatmasında Almanya’ya yardımcı olmak istediğini ifade etmiş, güvenlik ve ikamet konusunda garanti verilmesi durumunda Almanya’ya gelmeye hazır olduğunu belirtmişti.

Hisarönü Mahalle Muhtarı Fatih Turgut, Yöneticilere Teşekkür Etti
BAŞKAN ÜNLÜ GAZETECİLERLE BULUŞTU
AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Muzaffer Aravi’den Vefa Ziyareti
AYHAN: MARMARİS YAZA UMUTLA GİRİYOR
Muğla Milletvekili Gizem Özcan, “Hizbullahçılar serbest, öğrenciler tutuklu! Bu hangi vicdana sığar!”
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ın Polis Teşkilatı’nın Kuruluş Yıldönümü Mesajı
Türk Polis Teşkilatı’nın 180. Yılı Marmaris’te Etkinliklerle Kutlanıyor
“Baldız” Filminin Galasına Geri Sayım Başladı: Usta Oyuncularla Dolu Kahkaha Dolu Yapım 15 Nisan’da Seyirciyle Buluşuyor
MTO’DAN MARMARİS KÜTÜPHANESİ’NE ANLAMLI KİTAP BAĞIŞI
Muğla Sahalarında Yükselen Bir Yıldız: Hakem Ahmet Ferda Danacı