BAL KORANAVİRÜSTE İYİLEŞME SÜRECİNİ HIZLANDIRIYOR

Marmaris İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nejmettin Kaya sosyal medya hesabından, Arı sütü işçi bal arılarının baş kısmında bulunan salgı bezleri tarafından üretilen bir salgıdır.

Kaya: Doğal balın, çörek otu ve bir papatya türü ile karıştırılıp tüketildiğinde bağışıklık sistemini arttığı ve koronavirüste iyileşme sürecini hızlandırdığı belirlenmiştir.

 

Arı ürünlerinin viral enfeksiyonlara [kızamıkçık virüsü, Varisella-zoster virüsü (VZV) (su çiçeği), İnfluenza (grip), Rubella (kızamıkçık), Herpes (uçuk) ve anti-HIV-1 (AIDS)’e karşı etkili olduğu bilinmektedir.
Bal Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
“Bal, bazı istisnalar haricinde herkes tarafından rahatlıkla tüketilebilir. Yetişkin bireyler için günlük ortalama 50-80 g bal tüketimi tavsiye edilmektedir. 1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir.

2. KALP, DAMAR VE SİNDİRİM SİSTEMİNİN DOSTU: POLEN
Polen, bal arılarının gelişimleri, üremeleri ve kovandaki faaliyetleri sürdürebilmeleri için gerekli bir besindir. Bal arıları tarafından kovana getirilen besleyici değeri yüksek bu polenler, çok eski zamanlardan beri özel yöntemlerle toplanarak insanlar tarafından da tüketilmektedir.
Günlük 15 g (yaklaşık bir çorba kaşığı) polenin insan vücudu için gerekli minimum amino asit ihtiyacını karşılamaktadır.

3. PROPOLİS TÜKETİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Farklı coğrafi bölgelerden propolis örneklerinin Adenovirüs (üst solunum yolu rahatsızlıklarına neden olan bir virüs), İnfluenza A ve B virüsleri (grip), Newcastle hastalığı (Yalancı tavuk vebası) virüsü, Çocuk felci virüsü, Çiçek hastalığı, Rotavirüs, koronavirüsü gibi virüslere karşı etkili olduğu pek çok bilimsel çalışma ile kanıtlanmıştır. Propolis akciğerlerin koronavirüs kaynaklı fibrozunu (sertleşmesini) bloke etmek ve bağışıklık sistemini uyarmak için yararlıdır.
Yapılan çalışmalarda çeşitli doz önerileri veriliyor olsa da son derece kompleks bir arı ürünü olan propolisin kullanım dozu hakkında çok daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğu için tıbbi olarak önerilen bir doz yoktur.

4. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN ENFEKSİYONLA SAVAŞMASINDA YARDIMCI: ARI SÜTÜ
Arı sütü işçi bal arılarının baş kısmında bulunan salgı bezleri tarafından üretilen bir salgıdır. Arı sütü kraliçe arının gelişmesi için gerekli olan bir besindir, ancak farklı biyolojik fonksiyonları nedeniyle, bu ürün 30 yıldan fazla bir süredir birçok ülkede insanlarda sağlığa yararlı bir gıda olarak kullanılmaktadır.
Arı sütünün sağlıklı tüketilebilmesi için tazelik büyük önem taşımaktadır. Hasattan hemen sonra ışık almayacak bir kaba konmalı ve 0-5 °C’de saklanmalıdır. Bu şekilde maksimum 6 ay bozulmadan saklanabilmektedir. Tavsiye edilen tüketim miktarı, çocuklar için 20-100 mg/günde; yetişkinler için 200-500 mg/gün şeklindedir.

DEDEMİN GÖZYAŞLARI FİLMİNE 3 GÜNDE 6 ÖDÜL
BU KONSERDE BİLET DEĞİL KİTAP GEÇERLİ OLDU
KADINA ŞİDDET’E KARŞI FARKINDALIK PANELİ
Muğla Milletvekili Gizem Özcan, “Turizm sezonunda 5 milyon kişiyi ağırlayan Muğla bu nüfusa göre genel bütçeden pay almalıdır”
Marmaris Belediyesi Spor Kulübü Yöneticileri, Kaymakam Kaya'yı Ziyaret Etti
Marmarisliler bilet yerine kitapla konsere girdi
Köylüler Çimento Fabrikası İstiyor
ABB Başkanı Yavaş Marmaris Halk Kafeyi ziyaret etti
Marmaris’te 24 Kasım Öğretmenler Günü Törenle Kutlandı
CHP'li Selda Ünlü: “Öğretmenler Toplumun Vazgeçilmezidir”