Barınma merkezlerinde 200 bin Suriyeli var

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye'de 10 ilde oluşturulan 21 geçici barınma merkezinde koruma altına alınan Suriyeli sayısı 200 bin 48 olduğunu bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesini yanıtlayan Davutoğlu, Türkiye'ye sığınan, geçici barınma merkezlerinde ve bunların dışındaki yerlerde kalan Suriyeliler için yapılan yardımlar konusunda, düzenli olarak, başta BM ve ajansları olmak üzere, uluslararası kuruluşlarla çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Davutoğlu, Türkiye'ye sığınma talebiyle gelen ve 10 ilde oluşturulan 21 geçici barınma merkezinde koruma altına alınan Suriyeli sayısının, 4 Kasım 2013 tarihi itibari ile 200 bin 48 olduğunu bildirdi. 

Ahmet Davutoğlu, geçici barınma merkezlerinde kalan Suriyeli kadınların tecavüze uğradığına dair tek bir şikayet alınmadığını, bu gibi iddiaların hiçbir şekilde doğruyu yansıtmadığını ifade etti.

Davutoğlu, yanıtında şu ifadelere yer verdi:

"Geçici barınma merkezlerinde bulunan Suriyeliler, şikayet ve ihbarlarını, barınma merkezi yönetimine birebir bildirmekte ya da seçilen mahalle muhtarları aracılığıyla yönetime iletmektedir.

Barınma merkezlerindeki durum, gerek altyapı hizmetleri gerekse sağlanan imkanlar açısından hayli ileri düzeydedir. Halkımız tarihin değişik dönemlerinde ve daha yakın dönemlerde Bulgaristan, Irak, Afganistan, Bosna, Kosova gibi ülkelerden de dahil olmak üzere, iç çatışmalar nedeniyle ülkemize sığınmak durumunda kalan tüm halklara insaniyet namına hep yardımcı olmuş ve insani nedenlerle kucak açmıştır.

Devletimizin bugün artan imkanları ile bu gibi kişilere daha fazla insani yardım sağlanabilmektedir. Bu durum son olarak Suriyeli sığınmacılar için de geçerlidir. Bu husus, BM'nin en üst düzey yetkililerince defalarca ve bizzat ülkemiz basınında da dile getirilmiştir. Keza, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres de Cenevre'de 4 ve 30 Eylül 2013 tarihlerinde yapılan uluslararası toplantılarda bu hususları tekrarlamıştır.

Kamplarda ayrıca, Suriyeliler için eğitim, sağlık, spor, yemek, giyim, ibadet yeri ve sosyal imkanlar sağlanmaktadır."

Davutoğlu, Bakanlığının koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü ile işbirliği içerisinde, kadın ve çocuklara yönelik, hijyen, hastalıklara karşı korunma ve sosyal etkinlikler gibi faaliyetler düzenlendiğini bildirdi.

TEMİZ MARMARİS İÇİN YOĞUN MESAİ
AK PARTİ MARMARİS’TE CAVİDAN ÖNER GÜVEN TAZELEDİ
Muğla MHP İl Başkanı Demirel: 'Bizim feda edecek, vazgeçecek tek bir dava arkadaşımız yoktur'
Başkan Ünlü Sinpaş Kızılbük GYO'nun Tüm Ruhsatlarının İptal Edildiğini Açıkladı
MHP Muğla İl Başkanlığı’nın Muhtarlar Buluşması Köyceğiz’de yapıldı
TAPDK / TADB SÜRE UZATIMI BAŞLADI
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN MİLLİ PARKLAR’A ÇAĞRI
Selçuk Özdağ: "Modern Deli Dumrul”ların ülkesi”
SİNPAŞ’tan 104 Mİlyon cezaya İtiraz
İngiltere Sokaklarında Marmaris Rüzgarı