MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli, Partisinin aleyhindeki algı çalışmalarının, düzmece kamuoyu yoklamalarının milletimiz nezdinde hiçbir değeri olmadığı boşa çıkardı.
Muhalefet yanlısı ve temayül anket şirketlerince alacağı oy oranı baraj altında gösterilen MHP, yüzde 10’u aşarak algı oyunlarını boşa çıkardı. Sayın Bahçeli İllerde miting düzenleyerek, vatandaşlardan oy istedi. Ve başarılı oldu. Üç hilalde simgelenen kurumsal kimliğinin gücüyle seçmen kitlesinin köklü ve sağlam yapısı, oy pusulasında parlamıştır. Her seçim sonunda olduğu gibi, MHP muarızı kamuoyu araştırma şirketleri ve bunların kuyruklu yalanlarına bel bağlayan çevreler yine ters köşeye yatırdı. Bütün oyunları boşa çıkardı.
Cumhur İttifakı’nın Meclis'te çoğunluğu sağladığı 14 Mayıs seçimlerinde, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) oyları yüzde 7 azaldı. Ancak ittifak ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), oylarını büyük ölçüde korudu. MHP seçim yarışını oy oranında üçüncü, sandalye sayısında dördüncü parti olarak tamamladı.
AK Parti’yi uyarmak isteyen tepkili seçmenin yaklaşık yüzde 3’lük bölümü ittifak dışına kaydı. MHP, iktidara tepki oylarının büyük bölümünü ittifak içinde tutarak, “emniyet supabı” görevi üstlendi.
Sayın Bahçeli'nin, ayrı liste kararı kendi açısından başarılı sonuç verdi, partinin Meclis'teki kilit parti konumunu güçlendirdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim değerlendirmesinde, partisinin Türkiye genelinde çok ciddi başarıya ulaştığını vurguladı.
Bahçeli, "Türk milleti bütün dünyaya demokrasi dersi vermiş, haksız iddiaları, hayasız imaları ve temelsiz ithamları boşluğa düşürmüştür. Türk milleti 28 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Seçiminde istikrara, istiklale ve istikbale destek verecektir" dedi.
Bu strateji, MHP’nin oyunu yüzde 10'un üzerinde tutmasını sağladığı gibi, 2018 seçimlerine göre yaklaşık yüzde 1 oy kaybetmesine karşın, daha fazla milletvekili çıkarmasını da sağladı. İttifak içindeki konumu güçlendi.
MHP, aldığı oy oranı ve kazandığı milletvekilliği ile tıpkı 2018 seçimlerinde olduğu gibi Cumhur İttifakı’nın Meclis'te çoğunluğu sağlamasına yol açtı.
2018 seçimlerinde 295 sandalye kazanan AK Parti 301 olan parlamento çoğunluğunu 6 milletvekiliyle kaybetmiş ve MHP desteğiyle bu çoğunluğu sağlamıştı. Ancak son seçimde AK Parti’nin sandalye sayısı 266’ya düştü.
Ortak liste ile seçime giren Demokratik Sol Parti (DSP) ve Hür Deva Partisi'nin (HÜDA PAR) toplam 4 milletvekili düşüldüğünde bu sayı 262’ye gerilemiş olacak. Bu durum, son 5 yıldır iktidar partisinin politikalarını belirlemede etkili olan MHP’yi daha güçlü konuma getirdi ve bir anlamda AK Parti'nin, MHP’nin onay vermeyeceği hiçbir konuda adım atamaması sonucunu da doğurabilir.
Efendim, MHP Neden bakanlık almamış, Bilge Lider Bahçeli'yi takip edenler iyi bilirler ki, MHP asla pazarlık içinde olmamıştır.
Sayın Bahçeli'yle MHP Genel Başkanlığına adaylığı sırasında Muğla ziyaretinde tanımıştım. Genel Başkanımız Bahçeli'yi o an itibaren takip edip anlamaya çalıştım. 15 temmuz hain darbe girişinde, Sayın Erdoğan’ın Marmaris'ten yaptığı açıklamasını sosyal medya hesaplarımdan yayınlamadan dolayı beni mecliste ki odasında kabul edip, tebrik etmişti. 27. Dönem Milletvekili adaylığımda da listeye girmem de, MHP ve lidere bağlılığımın da katkısı olduğumu düşünüyorum. Benim için dava kalıcı, yöneticiler geçicidir. Davamıza layık olmaya devam edeceğim.
Allah'a emanet olunuz...