Bulgaristanda ırkçıların saldırdığı genç komada

Bulgaristan'da ırkçı saldırılara hedef olan genç komada yaşam mücadelesi verirken, ailesi de bağışlarla hayata tutunmaya çalışıyor.

Bulgaristan’da artan ırkçı ve aşırı milliyetçi örgüt ve grupların yabancılara karşı şiddet eylemleri sürerken, geçen hafta 5 ırkçının saldırısına uğrayan Georgi Dimitrov (Metin) adlı 29 yaşındaki Türk kökenli Bulgar vatandaşı komada yaşam mücadelesi veriyor.

Sofya Askeri Tıp Akademisi Hastanesinde yoğun bakımda olan Metin, başına aldığı darbelerden dolayı beyin kanaması geçirmişti. Doktorlar, dün Metin'i geçici olarak komadan çıkartmış ancak olumlu sonuç alınamayınca tekrar suni komaya sokulmuştu. 

Simit satarak bir yıllık eşi Elmas Müsrefova ve 7 yaşındaki üvey kızı Sevcan’ın geçimini sağlamaya çalışan Metin, aynı zamanda gönüllü olarak Banya Başı Camisi’ndeki çalışmalara da yardım ediyordu. Camiye yakın tek odalı evde kızıyla yaşayan Metin'in eşi Müsrefova, dazlakların evin yakınında vahşi eylemi gerçekleştirdiği yeri AA muhabirine gösterirken, “Yoksul da olsa bir kocam var. Bana ve kızıma iyi bakardı. Ölürse ne yapacağımı bilemiyorum” diye konuştu.

Müsrefova, işsiz olduğunu ve sadece Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü’nün topladığı bağışlarla geçinmeye çalıştığını söyledi. Eşinin simit satarak kazandığı paranın tamamını evine getirdiğini anlatan Elmaz Müsrefova, “İlkokula giden başarılı kızının okuyabilmesi ve yaşıtları gibi normal bir çocukluğu olması için çaba gösterir, onu öz kızı gibi sever” dedi.

Irkçı bir gruba dahil oldukları tahmin edilen ve Metin’e saldırdığı iddia edilen kişilerden 4’ü gözaltına alınmış, daha sonra bir kişi serbest bırakılmıştı. Gözaltında bulunan 3 zanlının, cinayete teşebbüs suçlamasıyla yargılanmaları bekleniyor. Zanlıların suçlu bulunmaları durumunda 20 yıla kadar hapis cezası alabileceği ifade ediliyor.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü yetkilileri, Banya Başı Camisi'nin etrafında çok sayıda Arap ve Afrikalı sığınmacının yaşadığını ve bu kişilerin günün büyük bölümünü burada geçirdikleri için bölgede ırkçı saldırıların arttığını belirtiyor.

Esnaflar İftar Yemeğinde Buluştu
Marmaris Ege Rallisi'nde start günü
BURUNCU’NDA DENİZ ARTIK DAHA GÜVENLİ
Ali Aksoy, Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Olarak Atandı
Özcan, Fethiye’deki marina projesini Meclis’e taşıdı; “Doğayı değil, rantı koruyorlar!”
Fatih Turgut: 'Mahallemize hayırlı olsun'
Erzurumlular İftar Yemeğinde Buluştu
ARMUTALAN PLANLARINDA BİR ADIM DAHA ATILDI
GETOB'dan Turizm Dergisi
Marmaris Eski Belediye Başkanı Mehmet Oktay: 'Kızılbük'e İlk ruhsatı ben vermedim'