Dolgun ücretle Etiyopya'ya çalışmaya gittiler

Aydın'dan Etiyopya'ya giden işçilerden Selim Balcı, bu ülkede 17 Türk arkadaşıyla pamuk tarımında çalışarak geçimini sağlıyor- Balcı: " Türkiye'de aynı işi yaparken günlük 20 lira alıyordum, Etiyopya'da aylık yaklaşık 2 bin 500 dolar maaş

HÜSNÜ ALTINDİŞ - Aydın'dan Etiyopya'ya giden işçilerden Selim Balcı, bu ülkede 17 Türk arkadaşıyla pamuk tarımında çalışarak geçimini sağlıyor.

Selim Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 ay önce özel bir firmadan Etiyopya'da pamuk yetiştiriciliğiyle ilgili teklif aldığını, teklifi bir süre düşündükten sonra kabul ettiğini söyledi.

Ülkede 100 bin dönüme yakın arazide pamuk ekimi gerçekleştirdiklerini kaydeden Balcı, yaklaşık 200 Etiyopya vatandaşı ile çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Aydın bölgesinde 17 Türk çiftçi olarak orada tarıma katkı sağlıyoruz. Türkiye'de aynı işi yaparken günlük 20 lira alıyordum, Etiyopya'da aylık yaklaşık 2 bin 500 dolar maaş alıyorum. Çocukluğumdan beri Koçarlı ilçesine bağlı Yeniköy beldesinde tarımla iştigal ettim. Burada bu meslekte, bu parayı kazanmak mümkün değil. Bugüne kadar Aydın'da 'beyaz altın' olarak nitelendirdiğimiz pamuğu Etiyopya'da zirveye çıkarmayı hedefliyoruz."

Daha önce yurt dışına hiç çıkmadığını ifade eden Balcı, dolgun ücreti nedeniyle iş teklifini kabul ettiğini anlattı.

Balcı, "Çiftçi zor durumda. Gerçekten kahvehanede çay içecek paramızın olmadığı zamanlarımız oluyordu. Şartları kabul ettim. Aylık yaklaşık 2 bin 500 dolar maaş alıyorum. Bu parayı bu meslekte Türkiye'de kazanmak imkansız. İmkanlar böyle olunca ben de yurt dışında çalışmak zorunda kaldım. 5 yıl kadar Etiyopya'da çalışmayı düşünüyorum" dedi.

Etiyopya'da zor şartlarda ekmek parası kazanmaya çalıştıklarını dile getiren Balcı, şöyle devam etti:

"Turmi şehrine bağlı Omo Valley'de kalıyoruz. Etiyopya'da da hayat şartları gerçekten çok zor. Bulunduğumuz bölge şehir merkezine uzak ve tamamen çorak. Yoksulluk var. İmkanlar sınırlı ve en büyük problem sağlıkta yaşanıyor. Her şeye çok dikkat ediyoruz. Bize çok sıcak davranıyorlar her konuda yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bizi kendilerinden biri olarak görüyorlar. Bizler de onları kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Ben ve 17 Türk arkadaşım gurbette ekmek paramızı kazanmaya çalışıyoruz."

Muhabir: HÜSNÜ ALTINDİŞ
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

MARMARİS'TE YENİ YIL HAZIRLIKLARI BAŞLADI
MARMARİS’TE GİYSİ KUMBARALARI YENİLENİYOR
ÖZCAN: KAYYIM SİYASETİ YARGININ SİYASALLAŞMASININ EN UÇ NOKTASI
KÜLTÜR SANATEVİ GERİ DÖNÜYOR
Kalbimde Sen Aklımda O' Kitabın Yazarı Gamze Saraçoğlu'dan ilk imza günü
Marmaris’in Duayen İsmi Erol Uysal, Askeri Törenle Uğurlandı
AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, TBMM Genel Kurulu’nda DEM Partisi’nin Meclis Araştırması Açılması Önerisi’nin aleyhinde
Özcan’a ‘Engelli Dostu Muğla Milletvekili’ ödülü verildi
DEDEMİN GÖZYAŞLARI FİLMİNE 3 GÜNDE 6 ÖDÜL
BU KONSERDE BİLET DEĞİL KİTAP GEÇERLİ OLDU