Fethiye'de 162 bin kilogram atık lastik geri dönüştürüldü

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Kabak: - "Lastikleri geri dönüştürerek ekonomimize kazandırıyoruz. Aynı zamanda atmosfere karbondioksit salınımını da önlüyoruz

Fethiye Belediyesi, ilçede ömrünü tamamlamış 162 bin 593 kilogram atık lastiği yetkili firmaya göndererek geri dönüşümünü sağladı.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 aylık süre içinde toplanan 162 bin 593 kilogram ömrünü tamamlamış lastiğin lisanslı geri kazanım firmalarında değerlendirilmesi için sevkinin yapıldığını söyledi.

Kabak, belediyenin 2008'den bu yana atık lastiklerin geri dönüşümünü sağladığını, bu sayede el arabası tekerlekleri, çöp kutuları, bazı yük taşıma araçları tekerlekleri, çim halı sahalardaki döşeme malzemesi, kent mobilyaları ve trafik sinyal işaretleri, kaplama malzemeleri, ahır taban döşemeleri, okul ve oyun sahalarında güvenlik amaçlı döşeme gibi birçok malzemeyi geri dönüştürerek ekonomiye kazandırdıklarını belirtti.

Vatandaşlardan kullanılmayan oto lastiklerini Çatalarık Mahallesi'ndeki atık lastik depo alanına bırakmalarını isteyen Kabak, "Kampanyaya destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Lastikleri geri dönüştürerek ekonomimize kazandırıyoruz. Aynı zamanda atmosfere karbondioksit salınımını da önlüyoruz" dedi.

Muhabir: Utku Uçrak
Yayınlayan: Hızır Hacısalihoğlu

TEMİZ MARMARİS İÇİN TER DÖKÜYORLAR
Mustafa Deliveli GETOB'a Veda Etti
Marmaris Belediyesi Spor Futbol A Takımı Süper Amatör Ligi'nde devam edecek!
İNGİLTERE 2025 İÇİN DÜĞMEYE BASTI  
BERAT, ŞİMDİ "ZALİM" DİYECEK
Özdağ, İktidarın Orta Vadeli Programı: Andersenden masallar
Büyükşehir'den Bozburun ve Mahalleleri Su sorunları hakkında açıklama
MGD Üyeleri Marmaris Başsavcısı Fatmagül Yörük'ü ziyaret etti
Marmaris Bld.Spor'da Erdem Karaosmanoğlu dönemi başladı
Muğla Milletvekili Gizem Özcan: Bodrum’daki Orman Alanını Neden Yapılaşmaya Açıyorsunuz?