Göçle gelen ailelere kentleşme desteği

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: "Türkiye'nin en temel sorunlarından biri göç. Göçle gelen ailelerde kentleşme sürecine katkıda bulunmak istiyoruz. Projeyi ilk olarak İzmir'de uyguladık. Aydın ve Manisa'da da start vereceğiz

RAMAZAN ERCAN - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Toplumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Platformu Genel Koordinatörü Nükhet Hotar, Türkiye'nin temel sorunlarından birinin göç olduğunu, göçle gelen ailelerde kentleşme sürecine katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Hotar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, katılımcı demokrasinin yolunu açmaya çalıştıklarını, uyguladıkları projelerin de bunun bir örneği olduğunu belirtti.

Her ilde Toplusal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Platformu oluşturarak ilin önde gelen sorunlarına yönelik proje çalışması yapıldığını ifade eden Hotar, projenin başlangıcını ise İzmir'de yaptıklarını anlattı.

"Türkiye'nin en temel sorunlarından biri göç. Göçle gelen ailelerde kentleşme sürecine katkıda bulunmak istiyoruz" diyen Hotar, İzmir'in en fazla göç alan ilk 3 il içerisinde bulunduğuna dikkati çekerek, Ege Bölgesi ve İzmir için konuyu "göç" olarak tespit ettiklerini dile getirdi.

Hotar, Toplumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Platformu bünyesinde başlattıkları "Göçle Gelen Ailelerde Kentleşme Sürecine Katkı Projesi" ile göç eden ailelerin kente uyum sağlamalarının amaçlandığını belirtti.

Projenin ayaklarından birinin il, ilçe ve halk eğitim merkezleri olduğunu, akademisyenlerin hazırladıkları anketler sayesinde göç yoğunluğu bulunan bölgelerdeki okullarda çocuklar vasıtasıyla ailelere ulaştıklarını ifade eden Hotar, anket değerlendirmesi sonucu ailelerin isteklerini gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

- 600 aileye ulaşıldı

İzmir'de 10 ilçede projeyi hayata geçirdiklerini ve şu ana kadar 600 aileye ulaştıklarını kaydeden Hotar, şöyle konuştu:

"Anket formlarının değerlendirmesiyle tespit ettiğimiz bazı eğitim istekleri oldu. Bunlar iş kazandırıcı, beceri kazandırıcı, kişisel gelişim için isteklerdi. Gaziemir ilçesinde 100 aileye öfke kontrolüyle ilgili eğitim verildi. Ayrıca aşçılık, dikiş, oymacılık, seramik, kuaförlük, hasta bakımı konularında talepler oldu. Bunlarla ilgili kurslar açıldı.

Türkiye'nin en temel sorunlarından biri göç. Projeyi ilk olarak İzmir'de uyguladık. İzmir en fazla göç alan ilk 3 il arasında. Son yıllarda azalmakla birlikte Türkiye'nin önde gelen göç alan bir kenti. Amacımız projeyi 81 ile ulaştırmak. Göçle gelen ailelerde kentleşme sürecine katkıda bulunmak istiyoruz. Şu anda Aydın ve Manisa'da da start vereceğiz. Göç alan illerde bu proje göçün sonuçlarına ilişkin konuları içerecek. Göç veren illere gittiğimizde belki de göç verme sebeplerine yönelik olacak. Başka illerde de turizmle ilişkili olabilecek. Başka illere gittikçe belki daha farklı konular karşımıza çıkabilir."

Muhabir: Ramazan Ercan
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

BAŞKAN ÜNLÜ MARKET DENETİMİNE KATILDI
MUHTARLARDAN CHP İLE MHP'YE ZİYARET
Muğla’nın Tohumları Türkiye’nin Topraklarıyla Buluşuyor
MARMARİS ATATÜRK BARAJI DOLDU
CHP'li Bozdemir: "Halkımızın haklarını savunmaya, derdini dert edinerek, çözüm üretmeye aynı kararlılık ile devam edeceğiz!"
Şampiyon Selimiye Futbol Kulübü
Selçuk Özdağ: “Muğla’nın sadece zenginlerin yaşayabileceği bir yer olmasına asla izin vermeyeceğiz!”
Başkan Ayyıldız İngiltere'de Önemli Görüşmelerde Bulundu
ACAR ÜNLÜ: HERKESİN MÜCADELE ETMESİ GEREK!
MUĞLA MİLLETVEKİLİ GİZEM ÖZCAN: GÖCEK TÜNELİ BİR VURGUN MEKANİZMASI