Mesajında 8 Mart’ın kadın gücünün dünyayı değiştirme mücadelesi olarak kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Köksal, 1857’de New York’ta yakılan direniş ateşinin tüm dünyaya yayıldığını, yeni bir dünya kurulmasının kadınların eşitsizliğe ve sömürüye karşı örgütlü mücadelesiyle mümkün olduğunu belirtti.
“DAHA EŞİTLİKÇİ BİR KENT YARATACAĞIZ”
Muğla’nın merkezi Menteşe’nin kadın erkek eşitliğine, Cumhuriyet değerlerine inanan çağdaş bir yaşam kültürüne sahip olduğunu vurgulayan Köksal mesajında, “Bizler; pek çok batı ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını elde ettiği, kadın erkek eşitliğine dikkati çeken Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız güçle hareket ediyoruz. Menteşe Belediyesi ‘Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalayan yerel yönetimler arasında. Bu nedenle Menteşe büyük ve haklı bir mirasın sahibidir ve bu miras, bütün baskılara karşın bizimle birlikte varlığını sürdürmeye devam edecektir. Menteşe Belediyesi Meclisi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadın örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve dezavantajlı gruplarla dayanışma içerisinde Eylem Planı imzalanan Yerel Eşitlik Birimini hayata geçirerek daha eşitlikçi bir kent yaratacağız. Menteşe’de kadınların özgür ve eşitlikçi bir şekilde yaşam sürmeleri için tüm imkânlarımızı kullanacağız. Özellikle kırsalda yaşayan ve üretim değeri oluşturan üretici kadınlarla yönelik hazırladığımız projelerle kadınların ve tüm kentin ekonomisine katkı sağlayacağız. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ülkemizin yarınlarını oluşturacak kadınlara sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.
“BAŞKANLIĞIM KADIN GÜCÜNÜN DÖNÜŞTÜRÜCÜ ETKİSİNİ GÖRÜNÜR KILACAK”
Başkanlığım boyunca, kadın olmanın kapsayıcı, dönüştürücü, çözüm getirici özellikleri Belediyecilik hizmetlerinde yol gösterici olacak. Hep birlikte Menteşe’mizde kentimizi, hayatlarımızı, çevremizi aydınlatan bir meşale yakacağız. 8 Mart’ın simgelediği kavramları her alana yaymak için çalışacağız.
“DEZAVANTAJLI GRUPLARIN AVANTAJLI-AYRICALIKLI OLARAK TANIMLANMALARI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Kırılgan, dezavantajlı gruplar tanımı; toplumun, şehrin, hayatın, var oluşun ayrılmaz parçaları olan insanlarımızın karşı karşıya kaldıkları olumsuz koşulları vurgulamak için kullanılıyor. Oysa bu kişiler, dezavantajlı olmak bir yana, aldıkları hizmetler ve yaşam koşulları bakımından daha avantajlı olmaları gereken kişilerdir. Belediyecilik hizmetlerimde, tüm projelerimde dezavantajlı olarak tanımlanma nedenlerini ortadan kaldırarak bu halleri avantaja dönüştürmeyi gözeteceğim. Bu kişilerin “Ayrıcalıklı Gruplar” olarak tanımlanmaları için çalışacağım.