Hayal Et ve Yap - Evren Paşa İlk ve Ortaokulu Teknoloji Atölyesi

Kenan Evren Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Evren Paşa İlk ve Ortaokulu Teknoloji Atölyesi 14 Kasım Perşembe günü saat 11.00 de açılıyor.

Hayal Et ve Yap
Eğitimde teknolojinin desteği ile çocukların sınır tanımayan hayal gücü artık gerçekleşiyor.
Kenan Evren Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Evren Paşa İlk ve Ortaokulu Teknoloji Atölyesi 14 Kasım Perşembe günü saat 11.00 de açılıyor.
Kenan Evren Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Sekreteri Feza Yanga bu projeyi hayata geçirmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirterek “Vakıf olarak yapımını üstlendiğimiz ve yıllardır kaliteli eğitim verilmesi adına desteklerimizi esirgemediğimiz Evren Paşa İlk ve Ortaokulu’na özveri ve emekle kazandırdığımız Teknoloji Atölyesi’nde Robotik Sınıf gereksinmeleri en ince ayrıntısına kadar maliyet faktörü gözetmeksizin en iyi şekilde düşünülmüş ve hayata geçirilmiştir. Amacımız bu okulda eğitim gören çocuklarımızın teknolojinin desteği ile başarılı projeler üretmesi, hayata geçirerek Evren Paşa İlk ve Ortaokulu’nun adının eğitim camiasında övgü ile bahsedilmesidir” dedi.

*Teknolojik Atölye ve Robotik Sistem
Robotik, makine ve kontrol sistemlerini, bilgisayar, elektronik ve uzay bilimlerinin tümünü kapsayan bir ortak çalışma alanıdır. Mekanizmaların tasarımı, kontrol edilebilmeleri için yapılarına elektronik donanımların eklenmesi, dijital ortamda kontrollerinin sağlanması ve belirli ortamlarda belirli koşullara göre çalışmaları baz alındığında bu alan, makine, mekatronik, bilgisayar, yazılım, kontrol ve otomasyon, uzay ve havacılık, elektrik-elektronik gibi birçok mühendislik disiplinini bir arada toplamaktadır.
Robotik biliminin hızla ilerlemesi ve dünyamızın sürekli daha da dijitalleşmesiyle çocukların ve profesyonel düzeyde bu bilimle uğraşmayan insanların robotik sistemleri ve programlamayı öğrenebilmeleri için günümüzde robotik kodlama eğitimleri verilmektedir.
Yurt dışında başlatılan ve son yıllarda ülkemizde birçok okulda , STEAM ve STEM+A (Fen Bilimleri-Teknoloji-Mühendislik-Sanat-Matematik) gibi isimlerle verilen bu eğitim programları ile öğrencilerin analitik düşünme kabiliyetlerini geliştirmek ve erken yaşta mühendisliğe karşı ilgi duymalarını sağlamak amaçlanmıştır.
Çocukların ve olgun yaştaki öğrencilerin motor becerilerinin gelişimi, mekanik düzeneklerin nasıl çalıştığını keşfedebilmeleri ve parçaları söküp takarak montaj yapabilmeleri için birçok şirket tarafından özel robotik kitler ve setler üretilmektedir. Bu ürünler eğitici olmalarının yanında öğrencilerin keyifli vakit geçirebilecekleri bir hobi olma özelliği de taşıyorlar.

Okullarda kullanılan veya öğrencilerin bireysel olarak aldıkları robotik setler sadece motor becerilerini ve mekanik yeteneklerini geliştirmiyor. Robotların belli bir davranış sergilemeleri için programlanmaları gerekiyor. Günlük hayatta kullanılan programlama programlama dilleri yerine algoritma mantığını daha kolay kavranabilmesi ve projenin daha kolay çalıştırılabilmesi için farklı yaş gruplarına hitap eden çeşitli programlar geliştirilmiştir. Bunun haricinde öğrencilerin perspektif bakış açılarını geliştirmelerine yönelik basit ara yüzlere sahip 3 boyutlu tasarım programları da bulunmakta. Üstelik bu programlarda yapılan tasarımlar, 3 boyutlu yazıcı ile basılarak üretilebiliyorlar.

Görüntü: https://www.youtube.com/watch?v=opKi0dYHuDk

BAŞKAN ÜNLÜ MARKET DENETİMİNE KATILDI
MUHTARLARDAN CHP İLE MHP'YE ZİYARET
Muğla’nın Tohumları Türkiye’nin Topraklarıyla Buluşuyor
MARMARİS ATATÜRK BARAJI DOLDU
CHP'li Bozdemir: "Halkımızın haklarını savunmaya, derdini dert edinerek, çözüm üretmeye aynı kararlılık ile devam edeceğiz!"
Şampiyon Selimiye Futbol Kulübü
Selçuk Özdağ: “Muğla’nın sadece zenginlerin yaşayabileceği bir yer olmasına asla izin vermeyeceğiz!”
Başkan Ayyıldız İngiltere'de Önemli Görüşmelerde Bulundu
ACAR ÜNLÜ: HERKESİN MÜCADELE ETMESİ GEREK!
MUĞLA MİLLETVEKİLİ GİZEM ÖZCAN: GÖCEK TÜNELİ BİR VURGUN MEKANİZMASI