Sırrı Sezai ve Muammer Sacit, saplandıkları borç batağından kurtulmaya çalışan iki mirasyedi. Çıkış yollarındaki en büyük engelse zengin, fakir ayırt etmeksizin insanların kanını emen tefeci İzidor Barzilay.
Kaybedilmiş büyük servetlerle sefalet dolu hayatların yan yana sergilendiği Hınç, Muammer Sacit’in intikam almaya karar vermesiyle entrikaların iç içe geçtiği bir romana dönüşür. Şaika, Rukiye, Melike ve Margarita gibi karakterlerin de bu entrikalara dahil olmasıyla karmaşık ve bir o kadar da merak uyandırıcı olaylar silsilesi başlar. Türk edebiyatında “kötücül” ya da “anti kahraman” olarak nitelendirilebilecek ve bu anlamda nadir görülen karakterleri barındırmasıyla da öne çıkan Hınç, hem dil hem de yapı olarak son derece sürükleyici bir eser…
Mahmut Yesari’nin 5 Eylül-19 Aralık 1928 tarihleri arasında Milliyet gazetesinde tefrika edilen bu romanı, 92 yıl sonra ilk kez günümüz okurlarıyla buluşuyor.
“Hınç, bugüne kadar okuduğum Mahmut Yesari romanları arasında en ilgi çekicilerinden biri. Yesari külliyatının önemsediğim eserlerinden Kırlangıçlar, Kalbimin Suçu, Yaşamaya Mahkûm, Bir Rüyanın Hatırası ve Keskin Sirke gibi paranın ve şehvetin hüküm sürdüğü sevgisiz, aşksız, karanlık bir dünyadan sesleniyor bize.
Çekiciliği büyük oranda tematik. Edebiyatımızdaki mirasyedi yahut züppe temsilleri bugüne kadar çeşitli çalışmalara konu edilmişti. Umarım bundan sonra bu çalışmalara Hınç da dâhil edilecek. Bu roman sayesinde geç Osmanlı ve erken Cumhuriyet dönemlerinde tefecilerin, sarrafların eline düşen zadegânların suzişli sergüzeştlerine dair de daha fazla şey biliyoruz artık.”
- SERDAR SOYDAN
Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının önemli romancı ve piyes yazarlarından kabul edilen Mahmut Yesari, ölümünden sonra eserleri uzun süre basılmayan, ancak yaşadığı dönemde önemsenen, pek çok önemli yayında imzasına rastlanan bir isim. Tiyatro sahasına da adaptasyonlarla giren Yesari, sayısı elliye yakın telif eser de verir. Piyeslerinin büyük kısmı Darülbedayi tarafından temsil edilmiştir. Gazetelerde, piyeslere ve temsillere ait eleştirileri çıkmış, birçok fıkrası yayımlanmıştır. Anlaşılır bir dili ve usta bir anlatımı vardır.
Künye Bilgisi:
Hınç
Yazar: Mahmut Yesari
Günümüz Türkçesine aktaranlar: Reyhan Tutumlu, Ali Serdar
Yayın tarihi: Ağustos 2020
Fiyat: 36 TL
ISBN: 978-605-7685-43-8
Barkod: 9786057685438
Ürün Sırası: 223
Ana Kategori: Tefrika
Ebat: 13,5 x 20 cm
Sayfa Sayısı: 480
Kapak Türü: Karton Kapak
KOÇ ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI HAKKINDA
Koç Üniversitesi’nin “mükemmellik merkezi” olma hedefinin barındırdığı öncülük arzusunu benimseyen Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), yayımladığı kitapları, kendi alanlarının en ileri bilgisini sunacak başlıklar arasından seçiyor.
Burasının Bilgisi dizisinde, bu coğrafya hakkında ve/veya bu coğrafyadan (geniş anlamıyla Ortadoğu) araştırmacılar tarafından yazılmış kitaplar yer alıyor. Literatüre ciddi katkı sağlayan, paradigmaları sorgulayan ya da değiştiren, daha önce kullanılmamış bulguları ya da uygulanmamış analiz yönetimlerini benimseyen önemli çalışmalar bunlar. Tarih, sanat tarihi, siyaset, sosyoloji, arkeoloji, cinsiyet çalışmaları, kültürel çalışmalar alanlarında yapılmış araştırmalar öne çıkıyor.
Uçbeyleri dizisi genel okuru hedefleyen, her alt dizide o alanda bildiklerimizin sınırını ortaya koyan (“state-of-the-art”) ya da o sınırı ileri taşıyan, iyi yazılmış, ilginç ve ufuk açıcı kitaplardan oluşuyor. Pozitif bilimler, beşeri bilimler, sosyal bilimler, edebiyat kuramı, sanat, hukuk, tıp, etik gibi alanlar bu dizinin kapsamına giriyor.
Maddiyat dizisiyse Uçbeyleri’nin yaklaşımını finans, ekonomi, işletme, inovasyon, girişimcilik alanlarına uyguluyor.
KÜY kitapları; radikal demokrasi yaklaşımını, çağdaş sanat dünyasının sorunlarını, mülkiyetsiz yapıp yapamayacağımızı, hayvanlarla insanların ortaklaşa yaşadığı bir toplumun temel ilkelerini, uygarlık dediğimiz şey yıkılırsa sıfırdan nasıl başlayabileceğimizi, küresel ısınmanın arz dengesini, toplumsal adaletin nasıl kurulması gerektiğini, genç olma takıntımızın sonuçlarını, acının tarihini, insanlığı nasıl bir genetik geleceğin beklediğini sorguluyor. Her yıl artan başlık sayısıyla KÜY, hem akademik yayıncılığın, hem de entelektüel dünyamızın boşluklarını en etkili şekilde doldurmaya çalışıyor.
KÜY kitaplarının satışlarından elde edilen gelir, Koç Üniversitesi öğrencilerine burs vermekte kullanılıyor.