İzmir'de borsa üyelerine Ar-Ge karnesi

EBİLTEM ve İZTO arasında imzalanan Ar-Ge ve İnovasyon Kapasitesini Geliştirme Projesi kapsamında borsa üyesi 63 firmanın mevcut durumu ortaya kondu- Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz: "Çalışmanın Türkiye'ye örnek olabilecek sonuçlar vereceğine

Ege Üniversitesi ile İzmir Ticaret Borsası (İZTB) arasında imzalanan Ar-Ge ve İnovasyon Kapasitesini Geliştirme Projesi kapsamında 63 firmanın mevcut durumu ortaya kondu. Firmaların zayıf olduğu noktaları belirleyen üniversite, Ar-Ge projelerinde firmalara birebir destek olacak.

Projenin durum analizi raporu, İZTB Meclis Salonu'nda düzenlenen bir toplantıyla açıklandı. Rapor hakkında bilgi veren Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Serdar Temel, 63 firmanın ziyaret edilerek sohbet ortamında yapılan görüşmeler sonucu Ar-Ge ve inovasyon konusunda neler yaptıklarının belirlendiğini, her bir firmanın güçlü ve zayıf yanlarının ortaya konduğunu dile getirdi.

Firmaların geneline bakıldığında Türkiye ortalamasının biraz üzerinde gözüktüğünü anlatan Temel, borsa üyelerinin özellikle ulusal ve uluslararası desteklerin farkında olmadığını, yenilikçiliği geliştirme noktasında nasıl adımlar atması gerektiğini iyi bilmediğini, bu konuda yetişmiş eleman eksiklerinin bulunduğunu saptadıklarını söyledi.

63 firmadan 6'sının görüşmeler aşamasında kendilerinden destek istediğini kaydeden Temel, "Yaptığımız görüşmeler sonucu her firmaya bir karne çıkardık. Firmalara karnelerini birer mektupla ulaştıracağız. Destek almak isterlerse bizimle temasa geçmelerini isteyeceğiz. Yaptığımız görüşmelerde tüm firmaların Ar-Ge ve inovasyon konusunda bir şeyler yapmak, bu konuda üniversite ile işbirliği yapmak istediğini saptadık. Göndereceğimiz mektuplara 63 firmadan 60'a yakınının yanıt vereceğini düşünüyoruz. Projenin umut veren sonuçları olacak" diye konuştu.

Proje ile ilgili konuşan rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise Türkiye'de ilk kez böyle bir konuda firmalarla birebir görüşmeler yapılarak çalışma yürütüldüğüne dikkati çekti.

İZTB ile protokol imzalarken bunun sonuçlarının ne olacağına da odaklandıklarını belirten Yılmaz, "Teknoloji ithal eden değil yenilikçi teknolojiler geliştirip ihraç eden, katma değeri yüksek ürünler üreten bir bölge istiyoruz. Sanayiciye bu konuda çok daha fazla destek sağlayabiliriz. Borsa ile yürütülen bu çalışmanın da Türkiye'ye örnek sonuçlar vereceğine inanıyorum" dedi.

İZTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise tarım ve gıda sektörlerinde iddialı konuma sahip Ege'nin bu alanlarda yeni teknoloji ve ürünler geliştirmek zorunda olduğunu belirterek çalışmanın bu anlamda somut sonuçlar vereceğine inandıklarını ifade etti.

Muhabir: Tolga Albay
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

BAŞKAN ÜNLÜ MARKET DENETİMİNE KATILDI
MUHTARLARDAN CHP İLE MHP'YE ZİYARET
Muğla’nın Tohumları Türkiye’nin Topraklarıyla Buluşuyor
MARMARİS ATATÜRK BARAJI DOLDU
CHP'li Bozdemir: "Halkımızın haklarını savunmaya, derdini dert edinerek, çözüm üretmeye aynı kararlılık ile devam edeceğiz!"
Şampiyon Selimiye Futbol Kulübü
Selçuk Özdağ: “Muğla’nın sadece zenginlerin yaşayabileceği bir yer olmasına asla izin vermeyeceğiz!”
Başkan Ayyıldız İngiltere'de Önemli Görüşmelerde Bulundu
ACAR ÜNLÜ: HERKESİN MÜCADELE ETMESİ GEREK!
MUĞLA MİLLETVEKİLİ GİZEM ÖZCAN: GÖCEK TÜNELİ BİR VURGUN MEKANİZMASI