Kaçak ve usulsüz avlanmayla mücadele

Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürü Bayrak: "Manisa, İzmir, Muğla ve Aydın illerinde 5 bin 548 avcı denetlendi, toplam 568 bin 753 liralık idari para cezası uygulandı

Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, "Manisa, İzmir, Muğla ve Aydın illerinde 5 bin 548 avcı denetlendi, toplam 568 bin 753 liralık idari para cezası uygulandı" dedi.

Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada 4 ili kapsayan sorumluluk sahalarında, yaban hayatının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirtti.

Bayrak, şunları söyledi:

"Manisa, İzmir, Muğla ve Aydın İllerinde 5 bin 548 avcı denetlenmiş ve kaçak av yapan 612 kişiye 428 bin 773 lira idari para cezası, 139 bin 980 lira tazminat olmak üzere toplam 568 bin 753 liralık idari para cezası uygulamıştır. Bu dönemde kaçak ve usulsüz avlanmada kullanılan amfi, akü, far, jeep, traktör, hoparlör, ses cihazı ve av tüfeklerinden toplam 238 adedine el konulmuştur. Yapılan bu denetimlerde yasalara aykırı şekilde avlanmış 28 türden 123 hayvana el konularak yaban hayatına ve ekosisteme verilen zarardan dolayı 139 bin 980 lira tazminat cezası uygulanmıştır."

Bilinçli avcılık ve yaban hayatı hakkında yaptıkları eğitim çalışmalarında 62 avcı eğitiminde 2 bin 75 kişiye avcılık eğitim sertifikası verildiğini kaydeden Bayrak, doğaya yaban hayvanı bırakılması, yaralı yaban hayvanlarının tedavi edilerek tekrar doğaya kazandırılması ile yaban hayvanı yaşam alanlarına yem bırakılarak onlara destek olunduğunu söyledi.

- 8 bin 650 keklik doğaya salındı

Doğada sayısı azalan keklik popülasyonunu artırmak amacıyla çalıştıklarını belirten Bayrak, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğünün üretim istasyonlarında üretilen 8 bin 650 kınalı kekliğin yaşam ortamlarına salındığını dile getirdi.

Bayrak, şöyle konuştu:

"Başta kartal, şahin, doğan, kerkenez, balaban, tepeli pelikan, flamingo, ördek ve kaz türleri, leylek, balıkçıl, ebabil, yalıçapkını, kır kırlangıcı baykuş, caretta caretta deniz kaplumbağaları, yaban keçisi, tavşan, porsuk ve tilki başta olmak üzere 58 türden toplam 177 adet doğada yaralanmış, güçten düşmüş ve annesiz yaban hayvanı tedavi ve rehabilitasyon işlemlerinin ardından yeniden doğaya kazandırılmıştır. Antalya Düzlerçamı bölgesinden yakalanan 7 alageyik, Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içerisine yerleştirilmiştir. Bu alageyiklerin uydu takip cihazları ve fotokapanlarla günlük olarak takibi yapılmaktadır."

Muhabir: Turgay Duyar
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Tarihi Kentler Birliği toplantısı Marmaris'te Başladı
ÖĞRETMENLER AYDINLANMANIN ÖNCÜLERİDİR
MUTTAŞ Deniz Hizmetleri A.Ş'den Başkan Ünlü'ye Ziyaret
Milletvekili Otgöz’den “24 Kasım Öğretmenler Günü” Mesajı…
Selçuk Özdağ: İktidar nimetlerinden ve tatlı yaşamdan makam mevkiden ayrılmak zor değil mi!!!
DURALİ ÇETİN UNUTULMADI
SELÇUK ÖZDAĞ: 'LAİKLİK SİYASETİN DEĞİL, VİCDANIN KONUSUDUR'
MİLLETVEKİLLERİ METE VE OTGÖZ: ENERJİ YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ
BAŞKAN ÜNLÜ MİNİK MİSAFİLERİNİ AĞIRLADI
Muzaffer Aravi Mazbatayı Aldı