Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) arasında imzalanan protokol kapsamında Muğla ve ilçelerindeki okullarda görev yapan idareci ve öğretmenlere erozyon, doğa ve doğal varlıklar ile çevre konularında bilgilendirme seminerleri veriliyor.
Muğla 75.Yıl Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Ay, çevre duyarlılığına sahip, dünyaya örnek bir milletin mensupları olarak ekolojik kültüre önem verdiklerini söyledi.
Muğla ve ilçelerinde "Ekolojik Okuryazarlık Seminerleri" düzenlendiğini bildiren Ay, yaklaşık 3 bin personelin seminerlere katıldığını anlattı.
Seminer sunumunda görev alan Ahmet Özgür Gökalp ise ekolojik okuryazarlığın yeryüzünde hayatı mümkün kılan doğal süreçleri anlamak ya da doğaya yönelik bilgi, beceri, tutum, değer ve anlayış sergilemesi olarak tanımlandığını söyledi.
Ekoloji okuryazarlık eğitimini alan bireylerin, doğa ve doğa olaylarına eleştirel bakabilen bireyler olduğunu belirten Gökalp, "Bu eğitimi alan bireyler, sorunların çözümüne yönelik fikirler geliştirebilen ve bu doğrultuda araştırma ve sorgulama yapabilen bireydir. Ekoloji okuryazarlığı, bireyde doğa bilincinin oluşmasını, doğanın ilkelerini öğrenmesini ve doğayla iletişim kurmasını sağlar. Birey çevre sorunlarına karşı duyarlı olur ve çözümler arar" dedi.
Seminerler, TEMA Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde verilen eğitimi alarak, alanında formatörlük unvanı kazanan Üzeyir Çetin, Aslı Gökalp ve Ahmet Özgür Gökalp tarafından veriliyor.
Seminerlere katılan öğretmenler ekolojik okuryazarlık, toprak ve toprak sorunları, toprak etiği, Türkiye doğası, ekolojinin temel ilkeleri gibi konularda 12 saat eğitim görüyor. Katılımcılara, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce katılım belgesi de verilecek.
Muhabir: Durmuş Genç
Yayınlayan: Hızır Hacısalihoğlu