Muharrem ayı

İZDİM Başkanı Aytekin: "Muharrem ayı, İslam alemi için büyük önem taşıyor

İzmir Kültürler Arası Diyalog Merkezi (İZDİM) Başkanı Ömer Mustafa Aytekin, "Muharrem ayı, İslam alemi için büyük önem taşıyor" dedi.

Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen "Birleşen Gönüller" programında konuşan Aytekin, Muharrem ayında büyük olayların yaşandığını belirtti.

Aytekin, şunları anlattı:

"Muharrem ayı, İslam alemi için büyük önem taşıyor. Bu ayda 10'a yakın peygambere çeşitli nimetler verilmiştir. Hz. Adem'in tövbesi bu ayda kabul olunmuş, Hz. Nuh'un gemisi bu ayda Cudi dağına oturmuş, Hz. İbrahim, Aşura günü doğmuş, Hz. Yunus balığın karnından bu ayda kurtulmuş, Hz. Muhammed'in geçmiş ve gelecek bütün günahlarının affedileceğine dair kendisine Allah tarafından teminat bu ayda verilmiştir. Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşı, bu ayın 10. günü Kerbela'da önce susuz bırakılmış, ardından da hunharca şehit edilmiştir. Hz. Hüseyin'in bugünde şehit edilmesi sebebiyle Müslümanların ortak hafızasında artık bu müessif olayla hatırlanır olmuştur."

Kerbela'da yaşanan olayın tüm insanlığın ortak acısı olduğunu ifade eden Aytekin, Ehl-i Beyt'in Alevi ve Sünnilerin ortak değerleri olduğunu kaydetti.

Lamia Gemisi'nde düzenlenen programa, Alevi dedelerinin yanı sıra bazı ilçe müftüleri ve vatandaşlar katıldı. Davetlilere, aşure ikram edildi.

Muhabir: Ali Riza Karasu
Yayınlayan: Emre Umurbilir

TEMİZ MARMARİS İÇİN TER DÖKÜYORLAR
Mustafa Deliveli GETOB'a Veda Etti
Marmaris Belediyesi Spor Futbol A Takımı Süper Amatör Ligi'nde devam edecek!
İNGİLTERE 2025 İÇİN DÜĞMEYE BASTI  
BERAT, ŞİMDİ "ZALİM" DİYECEK
Özdağ, İktidarın Orta Vadeli Programı: Andersenden masallar
Büyükşehir'den Bozburun ve Mahalleleri Su sorunları hakkında açıklama
MGD Üyeleri Marmaris Başsavcısı Fatmagül Yörük'ü ziyaret etti
Marmaris Bld.Spor'da Erdem Karaosmanoğlu dönemi başladı
Muğla Milletvekili Gizem Özcan: Bodrum’daki Orman Alanını Neden Yapılaşmaya Açıyorsunuz?