Online Denizcilik Sunumları Başlıyor

​​​​​​​Bodrum Deniz Müzesi’nde geleneksel denizcilikle ilgili konuların ele alınacağı çevrimiçi sunumlar başlıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deniz Müzesi’nde Çevrimiçi Sunumlar Başlıyor

Bodrum Deniz Müzesi gönüllülerinden Timuçin Binder’in başlattığı ve müzenin  destekleyip, projenin çeşitli alanlarında iş birliği içinde olacağı Kayık 1934 projesiyle bağlantılı olarak her Cumartesi saat 14:00’de Geleneksel Denizciliği tanıtma amaçlı zoom sunumlarının düzenleneceği duyuruldu.

 

Moderatörlüğünü Bodrum Deniz Müzesi müdürü Selen Cambazoğlu’nun yapacağı sunumlar, 6 farklı konu başlığından oluşuyor. Her sunumun sonunda ise katılımcılara söz hakkı veriliyor.

Toplantıya katılmak için, katılımcıların öncelikle “Zoom” programını telefonlarına ya da bilgisayarlarına yüklemeleri gerekiyor. Sonrasında, https://us04web.zoom.us/j/7322984069?pwd=MGtXRFR5dXhRTHV0ZFI0WEExN3Npdz09 bağlantısına tıklayarak ve/ya da "Meeting ID: 732 298 4069, Passcode: 9vFsGf" bilgilerini girerek toplantı odasına katılım gerçekleşiyor.

 

Geleneksel Denizcilik ve Kayık1934 Sunumları Programı şöyle;

 

16 Ocak 2021, Cumartesi 14.00 En Geleneksel Kayık: Sakoleva Tırhandil

23 Ocak 2021, Cumartesi 14.00 Deneysel Denizcilik ve Yelken Arması Araştırmaları

30 Ocak 2021, Cumartesi 14.00 Kayık 1934 Projesinin Seyirleri: Geleneksel, Tarihsel ve Doğa Seyirleri

6 Şubat 2021, Cumartesi 14.00 Doğal Denizcilik: İnsan ve Deniz

13 Şubat 2021, Cumartesi 14.00 İlk Mavi Yolculuklar

20 Şubat 2021, Cumartesi 14.00 Geleneksel Denizcilik Atölyeleri

 

Kayık 1934 projesi, Bodrum Deniz Müzesi gönüllülerinden Timuçin Binder’in, bir kısmını Bodrum Deniz Müzesi’yle işbirliğinde yürüteceği, geleneksel denizcilik çalışmaları, yelken ve denizcilik araştırmaları yapmayı, doğa ve denize duyarlılığı arttırmayı ve sürdürülebilir yaşama katkıda bulunmayı amaçlayan çok yönlü projesi. Projenin mottosu ise ‘Denizciliğin ihtiyacı olan kültürel dönüşümde senin de payın olsun”.

 

Projenin ilk hedefi, 1930’lar Bodrum’una ait bir iş yelkenlisini orijinal haliyle, yani motorsuz, sadece yelkenli olarak yapmak ve böylece bir anıt-kayık yaratmak. 11.5 metrelik bu yelkenli iş kayığı aynı zamanda çalışacak, geleneksel denizcilik ve yelken araştırmaları yapacak, geçmiş denizciliği tanıtacak, bu amaçla etkinlikler ve seyirler düzenleyecek. Araştırma sonuçlarını kitaplar ve belgesellere dönüştürerek Ege’nin denizcilik araştırmalarına katkıda bulunacak.

 

Nihai hedef ise, baskı ve saldırı altında bulunan ve son yıllarda süratle bozulmakta olan deniz ve doğamıza, bir bakıma gezegenimize duyarlılığı arttırıcı çalışmalarda bulunmak, insan-doğa ilişkisini sorgulamak, yeniden tanımlamak ve daha sürdürülebilir bir yaşam üzerine kafa yormak, bu amaçla etkinlikler, seyirler ve liman ziyaretlerinde bulunmak.

 

Yapım aşamasında bulunan kayık, ekibin kendi çabalarıyla epeyce yol almış bulunuyor. Projeyle ilgili bilgi almak ve desteklemek isteyenler için projeyle ilgili detayların, gelişmelerin ve birçok bilginin olduğu https://www.kayik1934.org/ sitesi ziyaret edilebilir.

KAPALI ÇARŞI ELBİRLİĞİYLE GÜZELLEŞECEK
UĞUR MUMCU MARMARİS'TE ANILDI
Zafer Partili Yiğit: "Beni öldürmeden susturamazsınız diyen Ümit Özdağ tutuklandı!"
ÇOCUKLARA DOLU DOLU TATİL
Cengiz Çay Son Yolculuğuna Uğurlandı
ZENCİLERİN SAHİLİ BAHARAT ADASI ZANZİBAR
MHP Muğla İl Başkanlığı’nın Muhtarlar Buluşması Milas’ta yapıldı
EGİAD’da Devir Teslim Töreni İle Görev Dağılımı Gerçekleşti
MHP'li Cengiz Çay Hayatını Kaybetti
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tutuklandı