"Unlu mamuller" suç örgütüne dava

Kayseri'de, kamu kurum ve kuruluşlarının açtığı ekmek ve yemek ihalelerine, hangi firmaların gireceğini belirleyerek, "haksız kazanç elde ettikleri" iddia edilen 93 kişi hakkında dava açıldı.

İddianamede, suç örgütünün yöneticileri oldukları iddia edilen 3 kişinin, 309 yıldan 362 yıla kadar hapisleri istendi.

Kayseri'nin bağlı bulunduğu, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. Maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce hazırlanan iddianame, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede, Kamil Temizyürek tarafından kurulan ve yönetilen silahlı suç örgütünün, kendi içinde hiyerarşik bir yapısının bulunduğu, örgüt faaliyetlerinde Özcan Şafak ve Mustafa Turan'ın da yönetici olarak kararlar aldığı iddia edildi.

Örgütün merkezi olarak bir bağ evinin kullanıldığı, burada, eylemlerde kullanılacak silahların saklandığı ifade edilen iddianamede, Kayseri'de, kamu kurum ve kuruluşlarının açtığı ekmek ve yemek ihalelerini sahiplenen örgüt üyelerinin, kendilerine maddi kaynak sağladığı ileri sürüldü.

Örgütün, kurumlardan şartname alan veya ihaleye katılma yeterliliğine sahip olan firmaları tespit ederek, bağlantıya geçtiği belirtilen iddianamede, örgütün, istediği firmanın ihaleleri alabilmesi için tehditlerde bulunduğu iddia edildi.

TEMİZ MARMARİS İÇİN TER DÖKÜYORLAR
Mustafa Deliveli GETOB'a Veda Etti
Marmaris Belediyesi Spor Futbol A Takımı Süper Amatör Ligi'nde devam edecek!
İNGİLTERE 2025 İÇİN DÜĞMEYE BASTI  
BERAT, ŞİMDİ "ZALİM" DİYECEK
Özdağ, İktidarın Orta Vadeli Programı: Andersenden masallar
Büyükşehir'den Bozburun ve Mahalleleri Su sorunları hakkında açıklama
MGD Üyeleri Marmaris Başsavcısı Fatmagül Yörük'ü ziyaret etti
Marmaris Bld.Spor'da Erdem Karaosmanoğlu dönemi başladı
Muğla Milletvekili Gizem Özcan: Bodrum’daki Orman Alanını Neden Yapılaşmaya Açıyorsunuz?