Ramazanda hafif sporlarla formda kalın

Eski milli jimnastikçi Herbalife Türkiye Spor Danışmanı Ebru Karaduman, ramazan ayında su ve mineral kaybına yol açacak ağır sporlar yerine hafif sporların tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ramazan ayı beslenme alışkanlıklarının ve düzeninin en çok değiştiği dönemdir. Bu dönemde spor yapma alışkanlıkları da değişiyor hatta çoğu zaman spor yapmaktan vazgeçiliyor. Oysa Ramazan ayında hafif sporlara yönelerek formda kalmak mümkün. Herbalife Türkiye Spor Danışmanı Ebru Karaduman, Ramazan ayı süresince spora ara verilmesinin yüzde 30 civarında kondisyon kaybına sebep olabileceğine dikkat çekti. Ebru Karaduman, spora ara verilmesiyle yavaşlayan metobolizma nedeniyle alınan kiloların verilmesinin birkaç ayı bulacağını da vurgulayarak kilo almamak için bu dönemde egzersizin son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Oruç tutan bireylerde su ve mineral kaybının yoğun olduğunu söyleyen Ebru Karaduman, bu dönemde ağır sporlar yerine hafif sporların tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Karaduman şunları söyledi; “Oruç tutanlar çok yağ ve su kaybedecekleri için ağır sporlardan kesinlikle kaçınmalıdır. Özellikle iftar sonrasında ağır spor yapıldığı zaman alınan besinler henüz sindirilmediğinden veya üzerinden az zaman geçtiğinden kan şekerinde oynamalar olması mümkündür. Bu nedenle bu dönemde oruç tutacak kişiler için en ideal spor, tempolu yürüyüştür.”

 
Ramazan’da yürüyüş ne zaman ve nasıl yapılmalı?

Ebru Karaduman, oruç tutan kişilerin yürüyüş için serin saatleri tercih etmeleri gerektiğini belirterek, alışık olunan tempoda yürüyüş yapılması gerektiğini söyledi. Ebru Karaduman; “Ramazan’da en ideal saat iftardan 1-1,5 saat öncesi olabilir. İftardan önce yürüyüşe vakit ayıramayanlar ise iftardan en az 1 saat geçtikten sonra yürüyüş yapmalıdır. İlk 10 gün, 20 ila 30 dakika arasında, daha sonra ise 40 ila 60 dakika arasında tempolu yürünebilir” diye belirtti. Yürüyüş dışında alternatif arayanlara ise Ebru Karaduman, hafif koşu ya da bisiklete binmeyi önerdi.

Selçuk Özdağ'dan TBMM'de Sert Sığınmacı Çıkışı: "Bir İhanetin Anatomisi"
Marmaris’te Yaz Tatilinin Adresi: Grand Yazıcı Club Turban Thermal
Marmaris Belediye Spor U17’den Gol Yağmuru!
Başarılı Başhekim Prof. Dr. Turhan Togan Görevine Devam Ediyor
KARYA VİZYONU TURİZM BULUŞMASI BAŞLIYOR
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Yıldırım’dan Gençliğe Çağrı: “Ülkü Ocakları Senin Yuvandır”
Arabesk Müziğinin Kralı Hakkı Bulut’tan Yepyeni Bir Eser: “Vay Dünyam” Dinleyiciyle Buluştu!
MARKA 5.0 ZİRVESİ (2025)
Halıcı Ahmet Urkay Lisesi Öğrencilerinden Adalet Yürüyüşü, CHP Gençlik Kolları Destek Verdi
Marmaris Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanlığına Özge Zaimoğlu Şinik Seçildi