‘SAHNEDEN BİRAZ’, BAHÇE GALATA’DA!

‘Sahneden Biraz’ adlı köşesi ile yazı hayatına kaldığı yerden Gündem’de devam eden Ares Kıvanç Dönmez, ‘Bahçe Galata’ yı yakın mercek altına aldı.

‘SAHNEDEN BİRAZ’, BAHÇE GALATA’DA!

Türkiye’de ‘kültür-sanat’a, doğru içerik üretimi noktasında, ‘alterna- tif’ ve ‘bağımsız’ bir yapı oluşturmak için yola çıkan, Gösteri Sanatları Profosyoneli Ares Kıvanç Dönmez yönetimindeki ‘Sahneden Biraz’, Gündem Gazeteside okuyucusu ile buluşmak için gün sayıyor.

Çeşitli basın kuruluşlarında ve resmi haber portallarında çalıştıktan sonra, büyük okuyucu kitlesine, ‘Hayattan Biraz’ adlı bir önceki köşesi ile, Gündem Gazetesi’nde ulaşan Dönmez, yeni köşesi ‘Sahneden Biraz’ ile yine, yeniden Gündem’de!

 

‘Yercilik’, ‘kişicilik’ ve ‘sistemcilik’ yapmadan, ‘durum analizi’ ve ‘süreç değerlendirmesi’ üzerine kaleme aldığı yazılarında, bugüne kadar hep ‘insan’ odaklı giden Dönmez, Sahneden Biraz’da da bunu devam ettirecek.

Spesifik olarak ‘gösteri dünyası’ na yoğunlaşacak olan Dönmez, ‘kültür-sanat’ alanında kaleme alacak olduğu yazılarla, köşesi Sahneden Birazda bu dünyaya açılan pencerenin yeni bir adı olacak.

Dönmez, bunun için işe “Galata’da Bir Oyun Mekanı” sloganıyla yola çıkan alternatif alternatif gösteri mekanı Bahçe Galata dan başlayacak.

Son yıllarda, yaşamını Birleşik Arap Emirlikleri’ nde, Dubai’de sürdü- ren Dönmez, bu nedenle belirlediği ve seçkilediği gösteriler kapsamında yılın belirli zamanlarında özel olarak Türkiye’de bulunacak.

Dönmez, sene boyunca iki ülke arasında düzenli olarak mekik dokuyacak.

https://www.gundemgazetesi.net/sahneden-biraz-sezonu-bahce-galata-ile-acti-81662h.htm

İzlemek üzere seçkisine aldığı işlerle, bu işlerin puanlamasını ve okumasını yapacak olan Dönmez, ileride kitap olacağını söylediği bu projeyi, üç günde bir köşesine taşıyacak. Yani kitabında yer alacak olan gösteri temalı yazıları, ilk önce Gündem’de yer alan köşesinde okurları ile paylaşacak.

Değerlendirmeye giren gösteriler ve bu gösterilere ev sahipliği yapan işlet- meler içinde büyük heyecan uyandıran çalışma, bu sayede yeni ve yaratıcı iş birlikleri’ nin de önünü açmış olacak.

Yeni sezon öncesi, seçkisine aldığı 50’ye yakın oyunu izleyip bitirecek olan Dönmez, Eylül 2024 itibari ile değerlendirmelerini köşesi ‘Sahneden Biraz’da sunuyor olacak.

‘Alternatif Gösteri Mekanları’ içerisinde özgün ve farklı yapısı ile ‘Bahçe Galata’ adlı işletmeyi yakın mercek altına alan Dönmez, mekanın iki önemli işi ‘Terörizm’ ve ‘Nora 2’ den sonra misafir olarak ağırladığı oyunlar içinden özel olarak belirlediklerini de mekanın atmosferi ile yine Bahçe Galata’da izleyecek ve ardından krtize edecek.

Yazılarının ve köşesi ‘Sahneden Biraz’ın yapısal formatı ile ilgili olarak, ben elimdeki cep telefonu ile gizli çekim yapmıyorum. Yani izlediğim şeyi, sonrasında sahnede şu oldu, bu oldu diye deşifre etmiyorum.

Ben gördüğümü okuyorum. Ya da şöyle ifade edeyim; ilgili işle sahnede okunanı okuyorum diyen Dönmez, Gündem Gazetesi’ndeki toplantıda sözlerine şekilde devam etti:

Beni okuduktan sonra, işe ilgili ve meraklı olan, bu oyun neymiş böyle, sahnede neler olmuş diyerek gidiyor ama ne izleyeceğini  bilerek gitmiyor.

Hem işte imzası olanlar hem de işe, bir izleyici olarak potansiyel oluşturanlar, beni okurken heyecan duyuyorlar.

Bazen ‘bunu biz mi yapmışız’ diye işin sahipleri tarafından aranıp teşekkürlerini alıyorum. Geçmişte bu çok oldu, şimdi de olacak, biliyorum.

Bu sadece bir oyun için değil, konser için de geçerli.‘O gün o konsere gitmemek büyük bir kayıp oldu çünkü bir sonraki aynısı olmayacak’ demeli beni okuyan.

Elbette o ‘konser’ ya da  ‘oyun’ o şekilde yazılmayı hak ediyorsa yazıyorum...Yoksa ortada çok fazla ‘çöp iş’ var ve ben hiçbirisi ile ilgilenmiyorum.”


Dönmez, bizim için ‘yılın yıldız mekanı’ olabilir dediği ‘Bahçe Galata’da sırasıyla, ‘Terörizm’, ‘Nora 2’, ‘Ne Olacak Bu Yusuf Umut’un Hali’, ‘Sevgili Çocuklar’, ‘İnsana Aykırı Değil’, Köprüden Sonra Son Çıkış’, ‘Boomer’ı Gördün Mü?’, ‘Hard Love’ ve ‘Limonlar…Limonlar…Limonlar’ adlı oyunları izleyip değerlendirecek.

https://bahcegalata.com/

Marmaris'te 32 bin metrekarelik alanda topyekün temizlik
BAŞKAN ÜNLÜ: KAPALI ÇARŞI AYDINLIK OLACAK
Marmaris Kadına şiddete karşı yürüdü
CHP'li Çevik: 'Gebze' de olanlar korkunçtur, vahşettir, acımasızlıktır, dehşet vericidir'
MUZAFFER ARAVİ YÖNETİMİNİ BELİRLEDİ
ÇAYTAŞ’TAN DEDEMİN GÖZYAŞLARI FİLMİNE TAM DESTEK
Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek Marmaris'e Geliyor
CHP'li Bozdemir: 'Akp iktidarı 22 yıl boyunca Marmaris’e ne yaptı?'
BİR ‘CAN’ ÇÖP POŞETİNE AĞIR GELİR
İnşaat Yasağı 1 Kasım'a kadar ertelendi