Şenel Yazgan Dedesinin Mirasını Yaşatıyor

Genç müzisyen, bağlama sanatçısı Şenel Yazgan merhum dedesini hem adını hep de bıraktığı mirası yaşatıyor.

Bağlama sanatçısı – Besteci Şenel Yazgan, Ordu’nun Ulubey’li  ilçesinde, 23 yaşında eski dönemin çaresiz hastalıklarından birine yakalanarak hayata gözlerini yuman rahmetli dedesi Şenel Yazgan’ın yolundan gidiyor.  

Şenel Yazgan Kimdir ?

Şenel Yazgan 98 Kasım ayı doğumlu, ağırlıklı olarak , müzik kimyası , enstrümantal müzik ve Anadolu halk müziği anlamında yeni üretimlere eğilim vermiş bir halk müziği sanatçısı yada işçisi diyebiliriz.

Aslen Ordu Ulubey’li  olmak ile beraber aynı zamanda da halk müziğinin dokunabileceği tüm coğrafyalar ile bir muhabbet dili oluşturmaya çabalayan genç bir dostunuz.

Müziğe İlgi Nereden Başladı ?

Müziğe ilgim okula başlamadan evvel memlekette büyüdüğüm o süre zarfı ile başladı diyebilirim.

Müzik, özelliklede Anadolu Müziği ailemizde eski yıllardan süre gelen bir kültür, biraz miras, tam anlamı ile de bir parça diyerekte adlandırabilirim.

Aslında isimim 23 yaşında eski dönemin çaresiz hastalıklarından birine yakalanarak hayata gözlerini yuman rahmetli dedem Şenel Yazgan’dan gelmekte.

Ordu’da dedem yaşadığı dönem süresince bağlama icra etmesiyle ve halk müziğine bağlılığı ile anlatılır ve yâd edilir.

Ailemizdeki bu kültür kervanını dedemin kardeşlerinden amcam başta olmak üzere, babam ve ben zaman pergeli içerisinde devam ettirmeye gayret etmiş ve hep bir arkamızdan gelen bir sonraki nesillere aktarmaya çabalamış;

Ben ise halihazırda bu yolda yeni üretimler ve çalışmalar ile çabamı devam ettirmekte müzisyenin kendinden çok, müziğin derdini ön planda tutup anlatmaya çalışmaya ısrarcı bir şekilde devam etmekteyim.

Örnek Aldığınız Bağlama Ustaları Var mıdır ?

Her genç müzisyen gibi benimde örnek aldığım bağlama icracıları ve anadolu halk müziğine emek vermiş ustalar tabiikide var.

Bunların başında yakın yıllarda denk gelebileceğimiz, en çokta enstrümantal anlamda bağlama ve kopuz gibi enstrümanlarımıza ulusal bir kimlik kazandırmış kıymetli Coşkun Karademir hoca geliyor.

Genç yaşı itibari ile, ortaya koymuş olduğu çalışmalar ve örnekler beni gerçek anlamda etkilemiş bir hoca ve bir sanatçı.

Gelecekteki Projelerin Nedir ?

Öncelikli olarak önümüzdeki sonbahar mevsiminde paylaşmaya planladığım 3 eserlik, müziği ve bestelerini kendi duygu yoğunluğumda üretmeye çalışmış benim için ilk ve yeni bir deneyim olan enstrümantal bir albüm projem şimdilik en önceliğim.

Bununda haberini sizin vesileniz ile okuyuculara vermiş olayım.

Bunun devamına özet ile ise;

“Şenel Yazgan” isimi altında bir müzik vitrini oluşturmak;

Bunun akabinde bu vitrindeki çalışmalarımı dinleyicilere sahnede aktarmak, gelecekteki projelerimin ilk adımı.

Gelecekte gerçekleştirmeyi planladığım projeler arasında farklı coğrafik müzik kültürlerine sahip farklı farklı müzisyenler ile bir çalışmaya ortak dokunmak.

Yani kendimi müziğin her dalından bir meyve ile beslemeye çalışıyor, aynı zamanda benden, bizden, hisler, duygular ve tınılar ile harmanlamayı planlıyorum.

Bu projelerime ek olarak Türk halk müziği deryasında bir damla olmaya çalışan ben, gelecek nesile bu kültürü aktarmak ile kendimi de sorumlu hissediyor bununla alakalıda fikirler ve düşünceleri sürekli müzisyen arkadaşlarım ve hocalarım ile paylaşarak geleceğe bir tohum ekmeye özen gösteriyorum.

CHP'li Bozdemir: "Halkımızın haklarını savunmaya, derdini dert edinerek, çözüm üretmeye aynı kararlılık ile devam edeceğiz!"
Şampiyon Selimiye Futbol Kulübü
Selçuk Özdağ: “Muğla’nın sadece zenginlerin yaşayabileceği bir yer olmasına asla izin vermeyeceğiz!”
Başkan Ayyıldız İngiltere'de Önemli Görüşmelerde Bulundu
ACAR ÜNLÜ: HERKESİN MÜCADELE ETMESİ GEREK!
MUĞLA MİLLETVEKİLİ GİZEM ÖZCAN: GÖCEK TÜNELİ BİR VURGUN MEKANİZMASI
Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Muzaffer Aravi İçmeler'de vatandaşları dinledi
Acar Ünlü Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'a destek verdi
MARMARİS BELEDİYESİ SELİMİYE HALKININ YANINDA
TGF : “16 Ocak Basın Onur Günü kutlu olsun”