Sultan Divani Anma ve Şifalı Aşure Günü

Sultan Divani Anma ve Şifalı Aşure Günü etkinliklerinin Muharrem ayının 10'uncu günü olan 14 Kasım Perşembe günü başlayacağı bildirildi

Sultan Divani Anma ve Şifalı Aşure Günü etkinliklerinin Muharrem ayının 10'uncu günü olan 14 Kasım Perşembe günü başlayacağı bildirildi.

Afyonkarahisar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Muharrem ayının 10. gününe rastlayan Aşure Günü'nde, Mevlana'nın Torunu Sultan Divani Hazretleri'nin anılması amacıyla hazırlanan "Sultan Divani Anma ve Şifalı Aşure Günü" etkinliklerinin bu hafta başlayacağı ifade edildi.

Etkinliklerin, 14 Kasım Perşembe günü Afyonkarahisar Mevlevihanesi'nin bahçesinde ikindi namazının ardından aşure duası ile başlayacağına yer verilen açıklamada, 15 Kasım 2013 Cuma günü ise cuma namazından sonra Türbe Camii başta olmak üzere kentin birçok noktasında şifalı aşure dağıtımının yapılacağı belirtildi.

Muharrem ayında icra edilen aşure pişirme geleneğinin, Anadolu'da hala çok önemsendiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bu gelenek, Mevlevihanelerde de özenle icra edilmiş ve 16. yüzyılda Afyonkarahisar Mevlevihanesi'nde daha renkli törensel bir hüviyet kazanmıştır. Mevlevihane bahçesine kurulan kazanlarda, dervişlerin aşure karması çok ilgi görmüş ve bu gelenek, diğer mevlevihanelere de taşınmıştır. Bütün bilim adamlarının da kabul ettiği gibi Konya mevlevihanesinden sonra en önemli mevlevihane olan Afyonkarahisar mevlevihanesinde, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından devam ettirilen bu gelenek, 14-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek."

Muhabir: Ali Kemal Akan
Yayınlayan: Mürsel Çetin

TEMİZ MARMARİS İÇİN TER DÖKÜYORLAR
Mustafa Deliveli GETOB'a Veda Etti
Marmaris Belediyesi Spor Futbol A Takımı Süper Amatör Ligi'nde devam edecek!
İNGİLTERE 2025 İÇİN DÜĞMEYE BASTI  
BERAT, ŞİMDİ "ZALİM" DİYECEK
Özdağ, İktidarın Orta Vadeli Programı: Andersenden masallar
Büyükşehir'den Bozburun ve Mahalleleri Su sorunları hakkında açıklama
MGD Üyeleri Marmaris Başsavcısı Fatmagül Yörük'ü ziyaret etti
Marmaris Bld.Spor'da Erdem Karaosmanoğlu dönemi başladı
Muğla Milletvekili Gizem Özcan: Bodrum’daki Orman Alanını Neden Yapılaşmaya Açıyorsunuz?