Uğur’da Akademik, Sosyal ve Kişisel Gelişim e-Portfolyo ile Takip Ediliyor

Uğur Okullarında her öğrencinin okula başladığı andan itibaren akademik, sosyal ve kişisel gelişimi izleniyor, değerlendiriliyor ve bu kapsamda gerçekleştirdiği tüm çalışmaları “Akademik Gelişim Dosyası (AGD)” adı altındaki e-portfolyoda saklanıyor.

Böylece öğrencilerin bilgi ve becerilerini kullanarak geliştirdiği tüm projeleri, başarıları geleceklerine yön verecek e-portfolyolarında toplanıyor.

Uğur Okullarında 3 yıldır uygulanan “Akademik Gelişim Dosyası” (AGD) ile her öğrencinin akademik, sosyal ve kişisel gelişim süreçleri e-portfolyo üzerinden takip ediliyor. Öğrenci okula kaydolduğu andan itibaren tüm sınav verileri ve sonuçları Akademik Gelişim Dosyası’nda saklanıyor; sınıf, okul ve Türkiye genelindeki düzeyi izleniyor ve öğrencinin başarısının artırılması için yönlendirme yapılıyor. Öğrenciye kendi bilişsel gelişimi dikkate alınarak en iyi eğitim olanaklarının sunulduğunu belirten Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu; “Öğrencilerimizin her ders ve düzeyde yeterliliklerinin belirlenmesi, izlenmesi ve desteklenmesi için AGD adı altında e-portfolyolarını oluşturuyoruz. İlgi, yetenek ve becerilerini dikkate alınarak öğrenme alışkanlıklarını inceliyoruz, verimli çalışma yöntemleri belirleyerek gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz. Öğretmen, öğrenci ve velilerimiz de dilediğinde bu dijital arşive erişebiliyor. Gelecekte bu veriler yapay zeka ile analiz edilerek, öğrencinin potansiyeline göre daha başarılı veya zayıf olduğu alanlar tespit edilerek, daha etkin ve doğru yönlendirme yapılması hedeflenmektedir.” şeklinde konuştu.

AGD ile öğrencilerin yetenek ve ilgi alanına göre kişisel gelişimleri için gerekli tüm yönlendirmelerin yapılması ve tüm çalışmalarının, başarılarının, proje ve etkinliklerinin e-portfolyoda toplanmasına imkan sağlanıyor. Öğrencinin kişisel becerilerine yönelik sanat, spor gibi kültürel konularda doğru şekilde yönlendirilmesi hedefleniyor. Projeler oluşturması, sınav başarıları, ulusal ve uluslararası yarışmalara başvuruları, sosyal sorumluluk projeleri gibi birçok alanda destek sağlanıp, aldığı dereceleri ve bulunduğu süreçleri bireysel e-portfolyosunda saklanıyor.

AGD ile Akademik Gelişim Nasıl Takip Ediliyor?

Uğur Okullarında uygulanan ASDF (Akademik, Sosyal, Duygusal, Fiziksel) destekli eğitim yaklaşımı ile öğrencilere bir yandan temel akademik yetkinlikler kazandırılırken diğer yandan kariyer planlamaları yapılıyor ve meslek seçimine yönelik gelişimleri izleniyor.

Uygulanan eğitim kapsamında dersler 8 haftalık 4 periyotta işleniyor. Her 8 haftanın sonunda “Akademik Gelişimi İzleme Sınavı (AGİS)” yapılıyor. AGİS sonucunda ders bazında elde edilen başarılar değerlendirilerek akademik düzeylere göre pekiştirme amaçlı tekrar derslerinin yapılacağı esnek sınıflar oluşturuluyor. 1 haftalık esnek sınıf uygulaması ile bilgilerini pekiştiren öğrenciler, 9. haftadan itibaren kendi sınıflarında öğrenimlerine devam ediyorlar. 9. haftanın sonunda öğrencilere, kademelerine göre Liselere Giriş Deneme Sınavı (LGDS) ve Üniversiteye Giriş Deneme Sınavı (ÜGDS) uygulanıyor. Bu sonuçlar öğrencinin Akademik Gelişim Dosyası’na işleniyor.

Selçuk Özdağ: “Muğla’nın sadece zenginlerin yaşayabileceği bir yer olmasına asla izin vermeyeceğiz!”
Başkan Ayyıldız İngiltere'de Önemli Görüşmelerde Bulundu
ACAR ÜNLÜ: HERKESİN MÜCADELE ETMESİ GEREK!
MUĞLA MİLLETVEKİLİ GİZEM ÖZCAN: GÖCEK TÜNELİ BİR VURGUN MEKANİZMASI
Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Muzaffer Aravi İçmeler'de vatandaşları dinledi
Acar Ünlü Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'a destek verdi
MARMARİS BELEDİYESİ SELİMİYE HALKININ YANINDA
TGF : “16 Ocak Basın Onur Günü kutlu olsun”
MİLLETVEKİLLERİ METE VE OTGÖZ’DEN BODRUM’A BÜYÜK MÜJDE…
Türkiye ile Hollanda arasında yeni ekonomik anlaşma imzalandı