“Diş sıkma - Diş gıcırdatma” olarak bilinen bir çene eklemi rahatsızlığı olan Bruksizm’in tedavisi için Diş Hekimliğinde de kullanılıyor.
BRUKSİZM VE BOTOKS TEDAVİSİ
Marmaris’te kendi kliniğinde hizmet veren Diş Hekimi Kemal Baycan çeşitli etkenlerle yaşanan aşırı stresin Bruksizm rahatsızlığına yol açtığına dikkat çekerek verdiği bilgide; “Günümüzde gittikçe yoğunlaşan kent yaşamının ana sebebi olduğu aşırı stres, hareketsizlik ve sağlıksız beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkan uyku bozuklukları, özellikle uyku sırasında diş sıkma veya diş gıcırdatma olarak bilinen Bruksizm rahatsızlığını ortaya çıkarabiliyor.
Bruksizm şikayeti ile gelen hastalarımıza; öncelikle kas gevşetici ilaç tedavisi, gece plağı uygulaması ve gerekli durumlarda da antidepresan ilaçlarla tedavi uygulanır. İlaç tedavisi sonuç vermediği durumlarda ve hasta şikayeti artarsa, bu kez Botoks (botox) dediğimiz uygulama yapılır.
Botoks uygulamasında, hasta ağzından alınan ölçüye göre Splint (Gece Plağı) yapılır ve yanaklardan olmak üzere çiğneme kaslarına Botoks uygulanır. Sonrasında hasta birkaç gün gibi kısa sürede, hissedilir bir rahatlama yaşar. Botoks, ortalama 6 ay kadar bir rahatlama sağlar. Sonrasında hasta talebine göre yapılacak kontrol ile yeni uygulama yapılıp yapılmayacağına karar verilir.” dedi. AjansCANKA