Yerel seçimlere doğru

AK Parti Afyonkarahisar Teşkilatı'nda, merkez ve ilçelerdeki belediye başkan adayları belirlenmesi amacıyla temayül yoklaması başladı

AK Parti Afyonkarahisar Teşkilatı'nda, merkez ve ilçelerdeki belediye başkan adayları belirlenmesi amacıyla temayül yoklaması başladı.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Milletvekili Nevzat Pakdil, Fuar Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen temayül yoklaması öncesinde yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin, halkla doğrudan temas kuran, halkın gündelik ihtiyaçlarıyla birebir ilgilenen kuruluşlar olduğunu belirtti.

Yerel yönetimlerde, belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üyesi olacak parti üyelerinin temsil kabiliyetlerinin son derece önemli olduğunu ifade eden Pakdil, eldeki imkanlar değerlendirilerek en iyi şekilde seçimin yapılması yönünde AK Parti Genel Merkezi'nin çalışma yürttüğünü söyledi.

Pakdil, gerek duyulması halinde partinin genel merkezi tarafından tekrar temayül yoklamasının yapılabileceğini kaydetti.

Aday adaylığı başvurusunda bulunan kişilere teşekkür eden Pakdil, "Burada esas olan bir ve beraber olmaktır. Çünkü belediye başkanlığına bir kişi aday olacak. O seçimin neticesinde de hangi kardeşimiz aday olursa, onun etrafında kenetlenerek seçim çalışmalarımıza devam edeceğiz. Afyonkarahisar'da da en iyi neticelerden birisini alacağımıza canı gönülden inanıyorum" dedi.

Temayül yoklamasında görev alan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise, partililere oy kullanımı hakkında bilgiler verdi. Çavuşoğlu, oyların AK Parti Genel Merkezi'ne gideceğini, gerekli çalışmaların orada yapılacağının bilgisini verdi.

Konuşmaların ardından oy verme işlemi başlatıldı. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı'na tek aday adayı olan mevcut belediye başkanı Burhanettin Çoban da erken saatlerde oy kullandı.

Yaklaşık bin 700 partilinin oy kullanacağı temayülün, saat 15.00'te sona ereceği belirtildi.

Muhabir: Ali Kemal Akan
Yayınlayan: Deniz Açık

TEMİZ MARMARİS İÇİN TER DÖKÜYORLAR
Mustafa Deliveli GETOB'a Veda Etti
Marmaris Belediyesi Spor Futbol A Takımı Süper Amatör Ligi'nde devam edecek!
İNGİLTERE 2025 İÇİN DÜĞMEYE BASTI  
BERAT, ŞİMDİ "ZALİM" DİYECEK
Özdağ, İktidarın Orta Vadeli Programı: Andersenden masallar
Büyükşehir'den Bozburun ve Mahalleleri Su sorunları hakkında açıklama
MGD Üyeleri Marmaris Başsavcısı Fatmagül Yörük'ü ziyaret etti
Marmaris Bld.Spor'da Erdem Karaosmanoğlu dönemi başladı
Muğla Milletvekili Gizem Özcan: Bodrum’daki Orman Alanını Neden Yapılaşmaya Açıyorsunuz?