• BIST 9751.48
  • Altın 2818.586
  • Dolar 34.0293
  • Euro 37.9164
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 17 °C

Tulgay Hasar Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yeondoo Jeong'u zirayet etti

Tulgay Hasar Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yeondoo Jeong'u zirayet etti
Engelli ve Aileleri Birliği Derneği Genel Başkanı Tulgay Hasar Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yeondoo Jeong'u zirayet etti.

Başkan Hasar ziyaretle ilgili şöyle konuştu: "Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yeondoo JEONG'u makamında Engelli ve Aileleri Birliği Derneği olarak ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcımız Yıldıray Çınar ile birlikte makamında ziyaret ederek, Dostluk Köprüsü projemiz hakkında bilgilendirmede bulunduk. Bizleri makamında kabul eden değerli Güney Kore Ankara Büyükelçisi Yeondoo JEONG'a teşekkür ediyoruz. Ükemizde

bilindiği üzere, ülkelerin nüfuslarının %10-12’si engellilerden oluştugunu belirtik. 

Güney Kore'de faaliyet gösteren engelli dernekleri ile dostluğumuzu pekiştirmek engelli farkındalık projelerimiz konusunda görüştük. 

Bizler Engelli ve Aileleri Birliği Derneğimiz çalışmalarımız hakkında bilgi verdik. Derneğimiz, engelliler için engelleri kaldırmak amacıyla mücadele eden bir dernek olduğumuzu belirttik. Bu amaçla görme, işitme, ortopedik ve zihinsel otistik engelliler dahil olmak üzere her engel grubunda bulunan engelli ve ailelerinin her konuda ama her konuda karşılaştığı engellere çözüm üretmeye çalışmakta olduğunu ve 

Engelli ve Aileleri Birliği Derneği olarak Türkiye ve Güney Kore arasında Büyükelçiliğiniz destekleri ve aracılığıyla dostluk köprüsü kurmak istediğimizi belirtTik. Burada sözünü ettiğimiz “Köprü” kelimesi dostluğu pekiştirmek için kullanılan bir bağlaçtır, bir simgedir. Sözü edilen dostluk köprüsünün, Engelli ve Aileleri Birliği Derneği ile Güney Kore’de yaşayan engelliler, engelli dernekleri ve engelli vakıflarıyla kurulması amaçlanmaktadır.

Ülkelerimiz, adlarımız, kültürlerimiz farklı olabilir. Bununla birlikte ortak noktamız engelliler için engelsiz bir yaşamdır. Bunun için; iki ülke engellileri arasında sosyal ve kültürel farkındalık yaratılarak, dostluk, dayanışma pekiştirilebilir. Bu amaçla ortak projeler de olabilir. Hatta turizm bölgesi olan Marmaris’te Güney Kore’li engelli kardeşlerimize yürüttüğümüz çalışmaları yerinde göstermek ve bilgilendirmek, engelliler konusunda ülkemizin yasal düzenlemeleri hakkında açıklamalarda bulunmak ve benzeri hususlarda birlikte kararlaştıracağımız tarihlerde yaz aylarında misafir etmekten mutluluk duyacağımızı ilettik.

Ülkeler ve dernekler farklı olsa da engelliler önemli ve önceliklidir. Engelleri aşma konusunda bize göre mesafe ve zaman yalnızca önemsiz bir detaydan ibaret olduğunu 

kurulacak dostluk köprüsünde büyükelçiliğiniz destekleri ve aracılığını bekliyor, bu amaçla yapacağınız çalışmalar için ülkemiz ve Engelli ve Aileleri Birliği Derneği adına teşşekür ettik.

Sayın Büyükelçi Jeong'a Cumhuruyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzü simgeleyen, ay yıldızlı plaketi taktim ettik." Dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141