• BIST 9636.12
  • Altın 2928.974
  • Dolar 34.6381
  • Euro 36.4981
  • Muğla 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 2 °C

UGTF' Başkanı Ahmet Tübcel, Urla'da Meslektaşlarıyla Buluştu

UGTF' Başkanı Ahmet Tübcel, Urla'da Meslektaşlarıyla Buluştu
Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonu (UGTF) Yöneticileri İzmir’in Urla İlçesinde toplandı

Pandemi Sürecinde Gazetecilerin yaşadıkları sorunları masaya yatırdı. Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Tübcel önderliğinde toplanan UGTF Genel Başkan Yardımcılarına ilk olarak görev tanımları aktarıldı.
UGTF Genel Başkan Yardımcıları daha sonra tek tek söz alarak özellikle pandemisüreci içerisinde bölgelerinde yaşayan gazetecilerin sorunlarını dile getirdi. 81 ilde örgütlenmeyi kısa sürede tamamlayan Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonu gerçekleşen toplantının birinci etabında pandemi sürecinde daha etkin ve sürece adaha aktif bir rol alma konusunda fikir birliğine vardı.

Toplantının ikinci etabında Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Tübcel bir konuşma gerçekleştirdi. Genel Başkan Tübcel, “Zor bir süreçte mesleğini en iyi şekilde icra etmeye çalışan ve Halkına hızlı, doğru ve gerçek haberi yansıtmak için mücadele eden onurlu meslektaşlarıma selam olsun” sözleriyle başladı.

Genel Başkan Tübcel daha sonra konuşmasına;

“Değerli meslektaşlarım. Türkiye’de bir ilke imza atmak için yola çıktık. Kısa sürede akademik bir sistem ile çıkmış olduğumuz bu yola yüzlerce arkadaşımız müdahil oldu. Her gün de bu teveccüh hızla artmakta ve büyümekte. Bizler, gazetecilik mesleğini icra eden bireyler olarak sesimizin daha güçlü çıkması adına başlatmış olduğumuz bu oluşuma güven hızla artmakta ve görülmektedir. Bizler,Edirne’den Kars’a kadar ekmeğini bu işten çıkaran ve mücadele eden arkadaşlarımızın 7/24 yanında olacağımızı belirtmiştik. Bugün görülüyor ki, Federasyonumuza olan bu güven ve ilgi her noktada dikkat çekmekte. İçimizde birbirinden güçlü kalemler bulunmakta. Bu kalemler halkın sesi olan güçlü kişilikler. Güçlü kişiliklerin yer aldığı bir oluşum elbette dikkat çeker. Sözlerimin başında belirttiğim gibi akademik bir sistem ifadelerinde bulundum. Kurmuş olduğumuz oluşum bilimle hareket etmeyi benimsemiş bir Federasyondur. Eğitimin önemini bilen ve her konuda kendisini yenileyen ve geliştiren topluma faydalı bireyler yetiştiren ve bununla anılarak hatırlanan bir oluşum kurmak adına mücadele ediyoruz. Bizlerden sonra gelen ve akademimizde eğitim gören her bir gazeteci adayı önce ahlak, sonra kültür, son olarak da habercilik donanımına sahip olarak sokaklara dönecektir. Hal, tavır, hareket, oturma ve kalkmasıyla bir gazetecinin topluma nasıl örnek olacağını gösterecektir. Bizim mücadelemizin başı budur. Ülkemize onurlu, halktan yana, hakikatı söyleyen ve yazabilen gazeteciler yetiştirmek burada bulunan tüm Genel Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üylerinin birinci vazifesidir. Sizler, tecrübelerinizi kurmuş olduğumuz akademimizde üyelerimize ve yeni nesil gazeteci arkadaşlarımıza aktarmakla görevlisiniz. Duyduğunu değil gördüğünü yazan ve kamuoyu ile paylaşan gazeteciler yetiştirmek her daim önceliğimiz olacaktır. Basında edep, dürüstlük ve bağımsız olmak, bu düsturu gelecek nesillere aktarmak şu an burada oturan tecrübeli kalemlerin sorumluluğundadır. Bu sebepten ki, sizlere aktarılan görev tanımlarını en iyi şekilde yerine getireceğinizden şüphem yoktur.

Değerli Meslektaşlarım…

Yaşamış olduğumuz Pandemi süreci içerisinde Mart ayından bu yana hepimiz iki kat performans ile çalışmaktayız. Sizlerin bir sağlık çalışanı veya emniyet güçleri kadar özverili çalıştığınız aşikardır ve bunu kimse inkar edemez. Ne yazık ki, bu süreçte her zaman olduğu gibi basın çalışanları yine unutulmuş ve yalnız bırakılmıştır. Halka gelişmeleri ve süreci hızlı bir şekilde aktaran basın emekçileri bu durum ve konuyu bir kez olsun dahi dile getirmemiş ve işine bakmıştır. Çünkü Gazetecilik zor bir meslektir ve herkes yapamaz. Bu meslek mazeret kabul etmez. Ancak, pandemi süreci her meslekten kişileri etkilediği gibi gazetecileri de etkilemiştir. Dediğim gibi gazetecilik mazeret kabul etmez. Şimdi bizler bu süreçten en az zararla çıkmanın yolunu bulmak zorundayız. Siz değerli arkadaşlarım ve meslektaşlarım şehirlerinize ve bölgelerinize döndüğünde yerel veya ulusal fark etmeksizin meslektaşlarımız ile bir araya gelip sohbetler gerçekleştiriniz. Bu sohbet ve konuşmaları rapor haline getiriniz ve bizlere sununuz. Böylece hangi bölgemizde ne sorun var ve durumun ne kadar ciddi boyutlarda olduğunu kavrayabilir ve bunun giderilmesi için çalışma yapabiliriz. Tüm bunları gerçekleştirirken şunu asla unutmayınız. Kontrollü sosyal yaşam, maske ve mesafe.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141