Kayaköy’ün geçmişinin çok eski tarihlere dayandığını vurgulayan Vali Çiçek: “Burada medeniyet milattan önce kuruldu. Daha sonra da yerleşim yeri olarak kullanıldı. Kayaköy mimari yapısı itibariyle bugüne kadar korunmuş ve hala korunmakta olan bir yer. Amacımız, Kurum ve kuruluşlarımızın müşterek çalışmaları ile çevreyi de koruyarak, buranın özgün yapısının bozulmadan turizme kazandırılmasıdır.” dedi.
Kayaköy’ün turizm potansiyelinin yüksek olduğunu dile getiren Vali Çiçek: “Burada inanç ve tarih turizmi bir arada. Denizi, sahili ve güneşi ile tanınan bir ilçe olan Fethiye’de Kayaköy, alternatif turizmi canlandıracak bir potansiyele sahip.” ifadelerini kullandı.
Vali Çiçek projelendirilmiş çalışmalarda önceliğin, ekonomiye en fazla girdi sağlayan projelere verilmesi gerektiğini söyledi.
Vali Çiçek’e incelemeler sırasında; İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Halil Çelik, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Süleyman Alata, Fethiye Belediye Başkan Vekili Mete Atay, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Fethiye Ticaret, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Batı Akdeniz Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya eşlik etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.