• BIST 10105.37
  • Altın 3155.933
  • Dolar 35.6491
  • Euro 37.1616
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 6 °C

YUNUS EMRE YILINA ÖZEL, KONYA TİCARET ODASI’NDAN DİJİTAL SERGİ

YUNUS EMRE YILINA ÖZEL, KONYA TİCARET ODASI’NDAN DİJİTAL SERGİ
İş dünyasının farklı sorun ve ihtiyaçlarına tek çatı altında çözüm üretebilen Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü (KTOTEK), bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

 

 

 

 

 

 

Konya’ya her zaman destek olan merkez, sanatın da yanında. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla, Karatay Belediyesi iş birliği ile Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan “The Journey of Being: “The Journey of Being: Yunus Emre, Var Olmanın Dijital Yolculuğu ve Mevlânâ Celâdeddîn-î Rûmî” Dijital Sanat Sergisi 6-17 Aralık 2021 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda, KTOTEK Dijital Gösterim Merkezi de açılacak.


Konya ve bölge ekonomisine hizmet vermek üzere 2019 yılında kurulan Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü’nün (KTOTEK) bünyesinde, Mesleki Eğitim Merkezi, Dış Ticaret Merkezi, Akıllı Teknolojiler Merkezi, Model Fabrika, Ticaret Sanayi Meslek Yüksek Okulu, Fuar Merkezi bulunuyor. Farklı uzmanlık alanlarına ait birimleri aynı çatı altında birleştiren KTOTEK, bu özelliği sayesinde Konya ekonomisi için stratejik bir misyona sahip. Konya ekonomisi ile birlikte bölge ve ülke ekonomisine de katkı sağlamayı hedefleyen KTOTEK, bu hedef doğrultusunda kurulan birimler ile çalışmalarını sürdürüyor. Sahip olduğu güçlü teknolojik alt yapısı ve yetişmiş insan kaynağıyla Konya’ya hizmet veren kampüs, Konya Ticaret Odası’nın köklü geçmişinden edindiği bilgi birikimi ve tecrübesini iş dünyasına aktarmakta bir köprü vazifesi üstleniyor.

KTOTEK ile farklı uzmanlık alanları aynı çatı altında birleşiyor

Konya Ticaret Odası Mesleki Eğitim Merkezi (KTOMEM), talep edilen her alan ve dalda mevcut kurs programlarına ek olarak, istenilen konular çerçevesinde eğitim programları hazırlayarak esnek müfredatıyla kısa süre içerisinde nitelikli iş gücü yetiştiriyor.

Konya Ticaret Odası Dış Ticaret Merkezi (KTODTM), şehir ve bölgedeki ihracatçı firmaların ticari faaliyetlerinde güçlü hamleleri yapabilmeleri adına yol gösterici olarak, bu sayede Türk ihracatçısının büyümesini, Konya’nın ve ülkemizin ihracat gelirlerinin artmasını amaçlamayan çalışmalar yürütüyor.

Konya Model Fabrika (Konya Ticaret Odası Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi), imalat sanayinde faaliyet gösteren firmaların yalın üretim teknikleri ile üretimdeki verimliliğini artırıp, dijital dönüşüm yöntemleriyle de endüstri 4.0 dönüşümüne katkı sağlamayı hedefliyor.

Akıllı Teknolojiler Merkezi (AKİTEK), AR-GE ve inovasyonun merkezi olarak, bölgedeki ve ülkedeki tarım makinesi üreticileriyle, akıllı tarım makineleri odaklı AR-GE projelerinin geliştirmeyi amaçlıyor.

KTO Karatay Üniversitesi Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu, uygulamalı ve teorik eğitimlerle tam donanımlı nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesini sağlıyor.

KTO Fuar Şubesi, Konya Ticaret Odası üyelerinin şehir merkezine gitmeden en kısa süre içerisinde oda işlemlerini yapabilmelerine yönelik çözüm sunuyor. Sanayi ve iş dünyası ile potansiyel alıcıları aynı platformda buluşturarak, hizmetlerin kesintisiz sürdürülmesini sağlıyor.

 

Konya Ticaret Odası Mesleki Eğitim Merkezi, nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılıyor

Tüm yönleri ile gelişmesini sürdürmekte olan Konya’nın, nitelikli personele ihtiyacı bulunuyor. KTO Mesleki Eğitim Merkezi bireylere sevdikleri meslek üzerinden nitelik kazandırmak, özel sektörün mesleki eğitime ilgisini artırmak ve nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak için mesleki eğitim içeriklerinin geliştirilerek bireylere daha fazla katkı sağlıyor. Gelişmiş fiziki altyapı ve donanıma sahip atölye ve laboratuvarlar ile çağın gerekliliklerine her daim ayak uydurup modern yapısını devam ettirerek 2020 yılında faaliyetlerine başlayan KTO Mesleki Eğitim Merkezi’nde yer alan toplam 21.000 m² eğitim kompleksi, 16 derslik, 5 bilgisayar laboratuvarı, konferans, seminer salonları ve 196 kişi kapasiteli konaklama merkezi ile Konya ve çevre illere hizmet sağlanıyor. KTO Uluslararası Fuar Merkezi yanında bulunan merkezde, özellikle ilçelerden ve il dışından eğitim almaya gelen kursiyerler için konaklama imkânı sunularak, eğitimlerde başarılı olan kursiyerlere sertifika ve katılım belgesi veriliyor. Günümüzde hızla dönüşüme uğrayan sektörler için esnek yapıda bir eğitim sistemi gerekiyor. KTO Mesleki Eğitim Merkezi’nin en büyük avantajı, esnek yapısı. İşlemlerin hızlı bir şekilde yapılabilmesi için bürokrasi minimum düzeye indirilerek, özel sektör yaklaşımı ile faaliyetler gerçekleştiriliyor. Talep edilen her alan ve dalda mevcut kurs programlarına ek olarak, istenilen konular çerçevesinde eğitim programları hazırlanarak eğitimler veriliyor. Aynı zamanda Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde KTO Mesleki Eğitim Merkezi’nde Mesleki Açık Öğretim Lisesi eğitiminin yanı sıra EBA uzaktan eğitim platformuna ders videolarının çekimi de yapılıyor.

Konya Ticaret Odası Dış Ticaret Merkezi, ihracatçının yanında

Konya Ticaret Odası Dış Ticaret Merkezi (KTODTM), Konya ve bölgedeki ihracatçı firmaların ihracat kapasitesi ve alternatif pazar artırmak amacıyla çalışmalar yürütüyor. İhracatçı firmaların ticari faaliyetlerinde doğru hamleleri yapabilmeleri adına yol gösterici olmayı ve bu sayede Türk ihracatçısının büyümesine, Konya’nın ve ülkemizin ihracat gelirinin artmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Konya Ticaret Odası Dış Ticaret Merkezi, dünya ticaretinde yüksek rekabet ortamının yoğunlaşması ve stratejik önceliklerin değişimi sonucunda, ihracatçı firmaları iş yapma potansiyeli yüksek ülkelere yöneltmek, doğru hedef pazar tespiti ve pazara girmeden önce yabancı firmalar ile ilgili doğru analiz ve araştırmaları yapmak için önemli çalışmalar sürdürüyor. KTODTM ihracatçı firmalara; hedef pazar danışmanlığı, hedef müşteri tedarik danışmanlığı, ithalat danışmanlığı, uluslararası ihale sorgulama danışmanlığı, teknik istihbarat danışmanlığı, yurtdışı tedarikçi danışmanlığı, yurtdışı reklam konumlandırma danışmanlığı, yurtdışı firma istihbarat hizmeti, ihracat sektör danışmalığı alanlarında hizmet sunuyor. Ayrıca, ihracata hiç başlamamış, ihracat yapmak isteyen ya da yeni başlayan firmalara yönelik İhracat Koçluğu başlığı altında eğitim ve danışmanlık hizmeti de sunuyor.

Yalın üretim Konya model fabrikayla hayata geçiyor

Konya Model Fabrika, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) desteğiyle ve finansmanıyla, Konya Ticaret Odası tarafından yürütülen, Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün ortaklığında hayata geçirilen bir proje olarak hizmet veriyor. Konya Model Fabrika, uygulamalı hizmetler eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile işletmelerde verimlilik dönüşümü sağlayan bir merkez. Yalın üretim, dijital dönüşüm, ürün geliştirme, enerji verimliliği vb. konularda işletme çalışanlarının bilgi ve becerileri artırılarak firmaların geleneksel üretimden yalın üretime ve sonrasında dijital dönüşüme geçişleri sağlanıyor. Gerçek bir üretim ortamında katılımcılara bir fabrikanın daha verimli olması için gereken her şeyi uygulayarak öğretme ve akabinde danışmanlık desteği ile sahada dönüşümlere destek oluyor. Konya Model Fabrika, “Öğren-Dönüş” modeli uyguluyor. Öğren-Dönüş modeli ile eğitim alan ve tecrübe kazanan firma temsilcileri, öğrendiklerini firmalarında doğrudan uygulayarak, danışman koçların da desteğiyle verimlilik arttırma faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Firmalardan seçilen değişim liderleri yalın üretimden, dijital dönüşüme, enerji verimliliğinden, organizasyon yönetimine uzanan geniş bir yelpazede her konuda uygulamalı olarak eğitim görüyor. Ayrıca ilerleyen dönemlerde, KTOTEK bünyesinde Enerji Verimliliği Merkezi ile Dijital Dönüşüm Merkezi kurulması da planlanıyor.

 

KTOTEK’te dijitale yolculuk başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla, Karatay Belediyesi iş birliği ile Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan “The Journey of Being: “The Journey of Being: Yunus Emre, Var Olmanın Dijital Yolculuğu ve Mevlânâ Celâdeddîn-î Rûmî” dijital sanat sergisi, 6-17 Aralık 2021 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Karatay Medresesi’nde gerçekleşecek olan serginin yanında, Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda Konyalı öğrenciler başta olmak üzere Konya halkı, yerli ve yabancı turistler için özel olarak KTO Karatay Üniversitesi Deneyim Merkezi ve KTOTEK Dijital Gösterim Merkezi açılıyor. 6-17 Aralık 2021 tarihleri arasında Kılıçarslan Şehir Meydanında kurulacak olan KTOTEK Dijital Gösterim Merkezinde ise 360 derece Kampüs VR tanıtımları, kaynak simülatörü, zaman tüneli gösterimi, söyleyişiler ve birçok etkinlik yer alacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141