Kaya: “Covid-19 direnci düşük bünyelerde çok daha etkilidir. Zeytinyağı ise bünye için çok faydalı bir üründür.
1 #ÜretimTekniği: Erken hasat ve soğuk sıkım olmalıdır. Zeytinyağını mucize haline getiren Polifenoller erken hasat döneminde en yüksek düzeydedir, hasat geciktikçe olgunlaştıkça polifenol azalırken yağ miktarı artar. Soğuk sıkımda su sıcaklığı 27 dereceyi geçmemelidir. Polifenoller, uçucu ve suda çözünür olduğu için sıcak sıkımda suya karışmakta ve yok olmaktadır.
2 #Koku: Zeytinyağında Zeytin kokusu var ise meyvenin fazla beklenerek sıkıldığını anlamına gelir. Kokladığınızda mutlaka meyvemsi bir koku almanız, kötü koku almamanız gerekir. Taze meyve, taze çimen kokularını çağrıştıran ürünleri tercih edin. Pastel boya veya yağlı boyayı çağrıştıran kokular var ise bu yağın beklemiş olduğunu gösterir.
3 #Tat: Zeytinyağını tadın ve dilinizin üzerinde hafifçe hava ile gezdirin. İyi bir zeytinyağının, dilinizin yanlarında acılık ve boğazınızda yakıcılık hissi oluşturması gerekir. Bu yakıcılığın asitle herhangi bir ilgisi yoktur, içinde yüksek miktarda antioksidan olduğunu gösterir. Zeytinyağının sağlığa faydası, onarıcı ve gençleştirici etkisi buradan gelir.
4 #Renk: Zeytinyağını satın alırken ürünün rengine bakarak karar vermeyin. Yağın rengi ürünün kalitesini ifade etmez. Piyasada içerisine belirli maddeler eklenerek rengi değiştirilen hileli ürünler bulunmaktadır. Renk kriteri seçimde yanıltıcı olabilir.
5 #MarkaveAmbalaj: Markası ve etiketi olan ürünleri tercih edin. Bu ürünler T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'nca onaylı ürünlerdir. Satın alacağınız ürünün etiketini okumadan almayın. Zeytinyağının üretim ya da hasat yılı, dolum tarihi, son kullanma tarihi, coğrafi işaretini, elde edildiği zeytin çeşidini ve bölgesini etiket üzerinde arayın. Satın alacağınız zeytinyağının pet şişe yerine mutlaka koyu renkli bir cam şişede olmasına dikkat edin” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.